România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

0 11

Măsuri stare de urgență România. România intră în stare de urgenţă. Anunţul a fost făcut sâmbătă seara de preşedintele Klaus Iohannis, iar dumincă, ministrul de interne Marcel Vela, care va deveni astfel al doilea om în stat, a explicat măsurile luate în țara noastră. Calm, solidaritate şi toleranţă cer autorităţile de la noi.

Măsuri stare de urgență România. De luni în România este stare de urgență și foarte multe persoane își pun întrebări legate de ce presupune și ce înseamnă această stare de urgență. 

Ministrul de Interne a afirmat că urmează o perioadă extrem de dificilă pentru România. Totuși, românii nu trebuie să se sperie. Autoritățile au dat asigurări că se vor aplica doar acele măsuri care vor preveni răspândirea cazurilor de infecție cu coronavirus.

Așadar, vă prezentăm în acest articol toate informațiile de care aveți nevoie destre ce înseamnă starea de urgență și ce restricții sau măsuri sunt impuse în țara noastră începând de astăzi!

”Starea de urgenţă ne va permite să luăm cele mai potrivite măsuri pentru limitarea noului coronavirus”, a transmis ministrul Vela, făcând un apel la calm şi solidaritate.

Măsuri stare de urgență România. Pricipalele măsuri care se aplică în România începând cu data de 16 martie 2020, anunțate de ministrul de Interne:

 • toate persoanele care vin din zone cu mai mult de 500 de cazuri de coronavirus, indiferent că vin pe cale aeriană sau rutieră, vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile
 • se extinde obligaţia intrării în carantină pentru cei care vin în ţară din zone carantinate.
 • s-a instituit obligaţia ITM-urilor de a verifica modul cum sunt implementate măsurile privind declararea programului de lucru pentru reducerea riscului de contaminare.
 • se suspendă până la 31 martie organizarea şi desfăşurarea târgurilor auto.

Masuri stare de urgenta Romania

Cât durează starea de urgență?

Starea de urgenţă este reglementată de articolul 93 al Constituţiei României, precum și de Ordonanţa de Urgenţă numărul 1 din 1999.

Măsuri stare de urgență România. Ordonanţa în cauză spune că starea de urgenţă se poate impune pe o perioadă de cel mult 30 de zile şi prevede totodată măsuri excepţionale economice și de ordine publică.

Măsuri stare de urgență România. Printre măsurile pe care statul le poate impune în această perioadă se numără:


Apreciază și distribuie !
 • să limiteze sau să interzică de tot circulația mașinilor
 • să efectueze razii, controale, percheziții
 • să închidă temporar benzinării, restaurante, cafenele, cazinouri și alte localuri publice
 • să suspende apariția sau difuzarea unor emisiuni radio sau TV
 • să raționalizeze alimente și alte produse de strictă necesitate
 • să exercite în mod exclusiv dreptul de a autoriza desfăşurarea adunărilor publice, a manifestaţiilor sau marşurilor
 • să emită ordonanțe de urgență
 • să emită ordonanțe militare
 • să interzică circulaţia feroviară, maritimă, fluvială şi aeriană pe diferite rute

De precizat este că aceste măsuri sunt prevăzute în Ordonanța privind starea de urgență, însă ele încă nu se aplică în România.

”Din păcate, am văzut foarte multe informații difuzate iresponsabil. Vom lua doar acele măsuri absolut necesare”, spune premierul Ludovic Orban.

Măsuri stare de urgență România

”Există posibilitatea de a exista anumite restricții, dar ele nu sunt prevăzute în momentul de față”, a spus premierul Orban.

Am voie să ies pe stradă?

Măsuri stare de urgență România. În prezent nu există nicio interdicție privind ieșirea din casă. Totuși, autoritățile ne recomandă să nu ieșim pe stradă decât pentru cumpărături, pentru a merge la muncă sau pentru alte urgențe medicale, cum ar fi cumpărarea de medicamente.

Măsuri stare de urgență România. Se închid supermarketurile?

Supermarketurile NU se vor închide, au anunțat autoritățile. Există însă posibilitatea limitării numărului de persoane care pătrund concomitent în aceste magazine.

Deja această măsură a fost luată de o serie de lanțuri de supermarketuri din României.

”În ce privește cozile la supermarketuri, adresez un mesaj cât se poate de clar: nu trebuie să vă aprovizionați peste necesitățile normale. Nu există riscul unei penurii de produse alimentare sau alte categorii. Dacă cumpărați mai mult, poate lipsi pe alții de produsele cumpărate în exces. Mențineți un ritm normal, firesc”, a afirmat premierul Ludovic Orban, duminică seara.

Măsuri stare de urgență România. Se închid mall-urile?

Măsuri stare de urgență România. Starea de urgență permite posibilitatea închiderii mall-urilor, însă această măsură nu a fost anunțată de autoritățile din România.

În schimb, centrele comerciale din României deja au luat decizia reducerii programului de lucru.

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.