Raed Arafat, despre numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 din România: „Nu mai reflectă realitatea”

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că numărul de infectări COVID-19 raportate nu mai reflectă realitatea.

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit miercuri seara, într-o intervenție la Antena3, despre numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 din România. El spune că cifrele raportate în această perioadă nu mai reflectă realitatea.

Raed Arafat susține că românii care își fac teste rapide de Covid acasă nu sunt monitorizați atent de autorități, iar Ministerul Sănătății trebuie să găsească soluții prin care cei pozitivi să fie raportați corect. 

„Acestea trebuie să fie aspecte pe care le analizează colegii de la Ministerul Sănătății și să vadă care vor fi modalitățile prin care să se raporteze pentru cei care fac testele acasă și care le fac singuri, nu cei care fac testele rapide la UPU sau în altă parte. Cu siguranță o să se uite la aceste aspecte colegii de la Ministerul Sănătății să vadă cum mai putem obține date de la cei care se testează”, a spus Dr. Rafila.

Șeful DSU a precizat că autoritățile nu au mai făcut teste persoanelor simptomatice, iar acest lucru a dus la scăderea numărului de infectări raportate. Prin urmare, numărul de cazuri noi de coronavirus raportat în această perioadă nu mai reflectă realitatea. 

„Este clar că în România în momentul de față, noi nu mai știm situația reală și ceea ce s-a întâmplat în săptămânile anterioare când într-un mod pasiv s-a ajuns la neglijarea recoltării de probe de la persoanele simptomatice (…) nu cred că a fost o idee foarte bună, chiar dacă ea a dus la o scădere teoretică a numărului de cazuri în România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *