OMS, anuntul pe care nimeni nu dorea sa-l auda: Pandemia…

OMS a făcut un anunț infiorător pentru omenire. Reprezentanții de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii au spus că este posibil ca 2021, al doilea an de pandemie, ar putea fi mai dificil decât primul. Concluzia a fost stabilită după ce au apărut mai multe tulpini noi de COVID-19, care au o răspândire mai rapidă.

La acest moment, bilanțul deceselor cauzate de COVID-19, la nivel mondial, se apropie de 2 milioane. 91,5 milioane de persoane au fost infectate cu noul virus.

2021, al doilea an în care trăim în pandemie

”Intrăm în al doilea an, ar putea fi chiar mai dificil având în vedere dinamică transmiterii şi unele probleme pe care le vedem (…) Cu certitudine, în emisfera nordică, mai ales în Europa şi America de Nord, am văzut o furtună perfectă a sezonului – frig, oameni care stau în interior, un amestec social mai mare şi o combinaţie de factori care au dus la o transmitere mai mare în multe, multe ţări”, a declarat Mike Ryan, directorul pentru urgenţe al OMS, în timpul unui eveniment care a avut loc online, conform News.ro.

Și directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove, a adăugat: ”După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava înainte de a se îmbunătăţi”.

În ultima vreme, mai multe guverne din Europa au anunţat, miercuri, măsuri mai stricte de combatere a îmbolnăvirilor. De pildă, în Elveția, se trece la munca de acasă şi închiderea unor magazine, în Italia se prelungește starea de urgență, iar în Germania s-au impus anumite măsuri pentru reducerea contactelor între oameni.

Restricţii mai dure au anunţat şi Portugalia şi Danemarca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *