Lista oraşelor şi localităţilor din România care au intrat în carantină: Date oficiale noiembrie 2020

În toate aceste oraşe şi localităţi aflate în carantină, oamenii pot ieşi doar pentru motive bine întemeiate, ca în perioada stării de urgenţă. Motivul deplasării trebuie dovedit prin declaraţie pe proprie răspundere sau adeverinţă de la angajator.

Localităţi în carantină în judeţul Ilfov: Chiajna, Bragadiru, Clinceni şi Berceni

UPDATE: Din cauza creșterii numărului de infectări cu COVID-19, alte două orașe din Ilfov vorintra în carantină începând de astăzi de la ora 22:00. Este vorba despre localitățile Chiajna și Bragadiru.

Ordinul de carantinare al celor două localități urmează să fie semnat astăzi de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, iar această decizie vine ca urmare a creșterii cazurilor de coronavirus. Astfel, incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele două săptămâni este în Chiajna de 10,31, iar în Bragadiru de 9,48.

Anterior, localitățile Clinceni și Berceni au intrat în carantină, joi seara, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost propusă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ilfov.

Constanţa intră în carantină

UPDATE: Municipiul Constanța intră în carantină, de vineri, de la ora 20:00, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat o hotărâre în acest caz. Hotărârea va fi transmisă spre aprobare șefului DSU, Raed Arafat.

Conform Prefecturii Constanța, „carantinarea municipiului Constanța a fost propusă și votată în CJSU, în urma unei analize de risc realizate de DSP Constanța, analiză avizată pozitiv și de Institutul Național de Sănătate Publică.

În propunerea formulată și votată de CJSU Constanța se arată că este strict interzisă intrarea/ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene și comunale.

Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere (modelul se regăsește la finalul comunicatului), legitimaţie de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

UPDATE: Situația actuală cauzată de pandemia de coronavirus face ravagii în România, motiv pentru care autoritățile au decis că este necesar ca o nouă zonă să intre în carantină. Oamenii vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere dacă vor vrea să iasă din casă.

Este vorba despre Municipiul Bistrița-Năsăud care va intra în carantină deoarece incidența cazurilor de COVID-19 a ajuns la 9,01 la o mie de locuitori fără focare, respectiv 9,83 la 1.000 de locuitori cu tot cu focare.

Oraşe în carantină din judeţul Alba: Alba Iulia, Sebeş, Blaj, Cugir, Abrud şi comuna Ciugud

Alba Iulia a ajuns la o rată a infectărilor de peste 10 la mia de locuitori.

În interiorul localității, circulația mai este permisă doar între orele 06.00 și 22.00, în interes profesional, pentru asigurarea bunurilor de strictă necesitate, a asistenței medicale care nu suportă amânare, pentru donarea de sânge, îngrijirea copiilor, a vârstnicilor sau a bolnavilor.

Cei în vârstă de peste 65 de ani pot merge la cumparaturi numai în intervalul intre orele 10-13.

Pe lângă Alba Iulia, alte cinci localități din județ se închid: Cugir, Sebeș, Abrud, Blaj și Ciugud.

Citeste si: Care sunt cele șase orașe din România care vor intra în carantină

Localităţi în carantină în judeţul Sibiu: Sibiu, Şelimbăr, cartierul Arhitecților, Tălmaciu şi Cisnădie

Secretarul de stat în MAI, șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, vineri, 13 noiembrie, că municipiul Sibiu, împreună cu Șelimbăr și cartierul Arhitecților, au intrat, de luni, în carantină. De asemenea, în carantină intră Tălmaciu și Cisnădie. Măsura se aplică timp de două săptămâni.

Mall-urile și magazinele se vor închide în acest weekend, potrivit lui Arafat.

“O excepție va fi în acest weekend și în fiecare weekend după asta, pe durata măsurii de carantinare, este închiderea magazinelor și a mall-urilor pe toată durata weekendului și anume sâmbătă, duminică, cu excepția piețelor agroalimentare, a magazinelor care vând alimente, farmaciilor și cele care vând materiale esențiale, precum alimentele pentru animale șamd”, a declarat șeful DSU.

De asemenea, de luni, mall-urile și magazinele se vor închide de la ora 20:00, în loc de 21.00. Terasele vor fi închise pe durata carantinei. Magazinele vor putea avea în ele maxim o persoană la 8 metri pătrați, respectând toate regulile de sănătate publică.

“Între orele 10.00 și 13.00, procurarea de alimente sau materiale necesare se va face pentru persoanele peste 65 de ani. Pentru ieșirea din locuință și din zonele carantinate există excepții care vor anunțate, precum activitatea profesională, asistența medicală, asistența medicală de urgență, cumpărarea materialelor necesare, alimentelor, pe baza declarației pe propria răspundere”, a mai spus Arafat.

Citeste si: VIDEO – Carantină în Sibiu. Filtrele de poliție sunt peste tot

Activitățile religioase se vor desfășura în spații deschise pe durata carantinei.

Localităţi în carantină în judeţul Braşov

Prima localitate din județul Brașov care intră în carantină este Sâmbăta de Sus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *