DRAGA OLTEANU MATEI ȘI TAMARA BUCIUCEANU BOTEZ, DESTINE LA INDIGO

Între viața Dragăi Olteanu Matei, care s-a stins în această noapte, la 87 de ani, și colega ei de breaslă Tamara Buciuceanu Botez, care ne-a părăsit anul trecut pe 15 octombrie, la 90 de ani, sunt multe asemănări. Dincolo de faptul că amândouă au fost foarte îndrăgite de public, marile doamne ale scenei au trecut prin încercări aproape identice în viață.

Draga Olteanu Matei și Tamara Buciuceanu Botez au fost amândouă căsătorite cu medici și nu și-au mai refăcut viața după ce soții lor s-au stins.

Draga Olteanu Matei l-a avut alături pe doctorul Ion Matei 44 de ani, din 1970 până în 2014, iar după ce acesta a murit, s-a retras la Piatra Neamț.

Aş fi preferat să mor şi eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ţi se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiţi.
Draga Olteanu Matei, după ce a rămas văduvă: “Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Aşa a fost viaţa noastră”, declara actrița în 2014.

Tamara Buciuceanu Botez a fost căsătorită cu medicul Alexandru Botez 33 de ani, din 1962, “până când el a plecat la Ceruri”. A rămas văduvă la mijlocul anilor ʼ90.

Nici una, nici cealaltă nu au avut copii, în ciuda acestor relații longevive. Draga Olteanu chiar a declarat, la un moment dat, în emisiunea “Dincolo de aparențe”, de la Antena Stars, că nu și-a dorit moștenitori, iar când acest lucru a apăsat-o, s-a dus la biserică și s-a confesat. “Am vorbit şi cu preoții despre acest subiect. Toți cei cu care am vorbit m-au înțeles, cu toate că nu sunt de acord, scrie libertatea.ro.

M-au înțeles și m-au iertat. Eu sper să mă ierte și Dumnezeu că nu am vrut copil”, a spus ea. Și Draga Olteanu, și Tamara Buciuceanu s-au retras, la bătrânețe, din București în provincie – prima, la Piatra Neamț, a doua, la Bușteni – și amândouă au fost recompensate cu o mulțime de distincții, la final de carieră. În octombrie 2014, într-o ceremonie care a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, cele două mari actrițe au primit din partea Casei Regale a României Ordinul Coroana României în grad de Ofițer, cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a regelui Mihai I al României, decorații înmânate de principesa Margareta a României.

Din anul 2011, amândouă au câte o stea care le poartă numele pe Aleea Celebrităților din București. Rolul pasat de la una la cealaltă Pe cele două mari actrițe le-a mai legat un rol, pe care Draga Olteanu Matei l-a detestat și l-a refuzat până în ultimul moment, propunându-i regizorului s-o ia în locul ei pe Tamara Buciuceanu Botez. “Rolul din «Căsătorie cu repetiție» mi-a fost cel mai urât dintre toate. L-am refuzat în scris. Am propus-o pe Tamara Buciuceanu, care ar fi fost mult mai bună decât mine, dar regizorul, Calotescu, atâta m-a bătut la cap și atâta m-a asigurat că o să facă, că o să dreagă… și i-am spus că nu. Au trecut atâția ani și nu știu când l-am văzut la televizor. Și am avut aceeași impresie, aceeași nemulțumire, acea impresie că am avut dreptate, că nu aveam eu ce să caut în rolul acela”, ne dezvăluia Draga Olteanu Matei într-un interviu, în 2017. Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *