Avertisment dur al OMS: vom trăi din nou o pandemie similară sau chiar mai rea

Mike Ryan, Director al programului pentru urgențe sanitare din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a transmis un mesaj dur cu privire la pandemia de COVID-19.

Ryan, citat de Reuters, a spus că lumea se va confrunta din nou cu pandemii similare celei de COVID-19 dacă oamenii nu învață nimic din exeriența acestui an.

„Am vazut amnezia care pare să coboare asupra lumii după un eveniment traumatic, iar acest lucru este de înţeles. Dacă o vom face din nou, aşa cum am făcut după SARS, aşa cum am făcut după H5N1, aşa cum am făcut după pandemia de H1N1, dacă vom continua să ignorăm realităţile a ceea ce patogeni noi şi periculoşi pot face civilizaţiei noastre, atunci este probabil că vom trăi din nou acelaşi lucru sau chiar mai rău în timpul vieţilor noastre”, este avertismentul transmis de oficialul OMS.

Mike Ryan a adresat un mesaj dur și țărilor dezvoltate despre care a spus că au tratat sistemele de sănătate precum „companiile aeriene low-cost”.

„Acum plătim un preţ pentru aceasta, neavând acea capacitate suplimentară în sistem – considerând sănătatea ca pe un centru de costuri, considerând sănătatea ca pe o scurgere de resurse pe seama dezvoltării, ca trăgând înapoi economia, şi trebuie să regândim ce înseamnă aceasta”, a transmis Mike Ryan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *