Arafat, mesaj în noapte – încearcă să repare GREȘEALA PERICULOASĂ comisă de Iohannis

0 8,998

În România de azi – în care nimeni nu mai înțelege nimic din criza epidemiei, dar toată lumea ”citează” și vine cu ”explicații”, ”conspirații” și ”soluții”, ultimul care trebuia să lase loc incertitudinii era președintele!

BUCUREȘTI, 15 martie – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor de Interne și șef al DSU, doctorul Raed Arafat a transmis azi noapte un mesaj care, pentru cine a observat ce s-a întâmplat ieri, are un scop clar: încearcă să prevină panica generată de gafa lui Iohannis.

Iată ce scrie Arafat, cu cuvintele sale: ”În urma anunțului domnului Președinte despre declararea stării de urgență, au început speculațiile, mesajele de panică și mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populației”.

”Au apărut afirmații în mass media cum că alimentele vor fi raționalizate sau că circulația va fi închisă… etc”, scrie Arafat… care continuă cu alte exemple ale unui gen de panică.


Apreciază și distribuie !

Realitatea e că Arafat, cu invocarea ministrului Vela, transmite un mesaj de responsabilitate civică – dar vina nu e opiniei publice dau a mass media, ci a președintelui. Iată despre ce este vorba.

De câteva zile, mai multe personalități au subliniat necesitatea decretării stării de urgență. După mai multe apeluri, Iohannis a anunțat ieri că va decreta starea de urgență dar… nu imediat! Ci abia… săptămâna viitoare!

”Am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Iohannis, fără a preciza… nimic!

Da, președintele Iohannis nu a precizat nici măcar data și ora intrării, nici nu a publicat un document din care să reiasă CE anume va conține această măsură specială.

Ori, aceasta este o eroare majoră, deoarece a lăsat loc unui noian de speculații, vizând toate domeniile – de la suprimarea presei, la blocarea internetului, de la raționalizări de bunuri la rechiziționări de hoteluri etc. Noianul de speculații de care scrie Arafat! Desigur, toate astea sunt prostii – și, personal, sunt convins că Iohannis nu va proceda la măsuri aberante.

loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.