Veste buna! Se reiau zborurile spre si dinspre Marea Britanie.

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a adoptat in sedinta de duminica Hotararea nr. 1, prin care s-a aprobat lista tarilor cu  risc epidemiologic pentru care se instituie masura carantinei asupra persoanelor care sosesc in Romania. Tot in aceasta hotarare se prevede reluarea zborurilor catre si dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Totusi, TAROM a anuntat ,pe pagina sa de Facebook, ca zborul Bucuresti – Londra – Bucuresti, din data de 4 ianuarie, va fi anulat iar pasagerii vor fi rreprogramati pentru cursa din ziua urmatoare.

„Avand in vedere deciziile autoritatilor, TAROM va suspenda operarea zborurilor comerciale spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din/catre Romania, pentru toate aeroporturile din Romania, pentru o perioada de 2 zile, incepand cu data de 02.01.2021, ora 21:20, conform NOTAM in vigoare. Astfel, zborul din data de 4 ianuarie 2021, Bucuresti OTP – Londra LHR – Bucuresti OTP (RO391/2 OTP-LHR-OTP) va fi anulat. Toti pasagerii posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021 vor fi reprotejati pe cursa din ziua urmatoare, 5 ianuarie 2021 Bucuresti OTP – Londra LHR – Bucuresti OTP (RO391/2 – 5 ianuarie)”, scrie in comunicatul TAROM.

 

Zborul RO391, din 5 ianuarie, are programata decolarea de la Bucuresti la ora locala 12:20 si sosirea la Londra la ora locala 14:05. De asemenea, RO392 are programata decolarea de la Londra la ora locala 14:50 si sosirea la Bucuresti la ora locala 20:10.

„Mesajul de reprotejare pentru cursa din 5 ianuarie 2021 va fi transmis in format electronic, via email, tuturor pasagerilor posesori de bilete pe cursa din 4 ianuarie 2021”, mai arata operatorul aerian national.

Mai multe detalii cu privire la calatoriile in Marea Britanie pot fi accesate la adresa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3725. Pasagerii vor purta masca pe toata durata zborului precum si in incinta aeroporturilor de origine, transfer si destinatie. Pasagerii care calatoresc in Marea Britanie au obligatia de a se autoizola timp de 10 zile daca sosesc din Romania. De asemenea, pasagerii care calatoresc din Marea Britanie in Romania, au obligatia de a se autoizola timp de 14 zile,mentioneaza TAROM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *