Un nou cutremur puternic in Croatia

Croatia a fost zguduita de un nou cutremur.  Seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, potrivit potrivit Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului,

Cutremurul a avut loc la ora 19.01, ora Romaniei, si s-a produs la adancimea de 30 de kilometri.

INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE – DEZVOLTARE PENTRU FIZICA PAMANTULUI INCDFP TRANSMITE:

In ziua de 06 Ianuarie 2021 la ora 19:01:43 (ora locala a Romaniei) s-a produs in CROATIA REGION un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.2, la adancimea de 9km.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 44km S de Zagreb, 112km NV de Banja Luka, 141km SE de Ljubljana, 181km E de Trieste, 182km SV de Pecs, 189km S de Graz, 197km NV de Zenica, 214km N de Split, 251km NV de Sarajevo, 294km V de Novi Sad.

Pe 29 decembrie, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs la aproximativ 45 de kilometri sud-est de orasul Zagreb. Acesta a fost resimtit si in alte cateva tari.

Tari afectate: Bosnia si Hertegovina, Republica Ceha, Croatia, Germania, Ungaria, Italia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Slovenia, Serbia si Austria. Seismul a avut loc la 3 km fata de Petrinja, Croatia.

„Cea mai mare parte a centrului Croatiei este zona rosie, ceea ce inseamna ca majoritatea cladirilor nu sunt utilizabile”, anunta premierul Croatiei, Andrej Plenkovic, citat de agentia Associated Press. Armata croata a pregatit atunci aproximativ 500 de locuri de cazare in baraci militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *