Un francez care suferă de o boală rară, vrea să își transmită decesul live pe Facebook

Alain Cocq, în vârstă de 57 ani, suferă de o boală incurabilă, în care pereţii arterelor se lipesc, provocând ischemie (oprirea sau insuficienţa circulaţiei sângelui într-un ţesut sau un organ). Francezul a întrerupt orice tratament și vrea să își transmită decesul printr-un live pe Facebook.

Alain Cocq a început să refuze mâncarea, băutura și medicamentele, declarând că nu mai are „capacitatea de luptă”. Francezul bolnav vrea să îți transmită decesul în direct.

În iulie, bărbatul i-a scris președintelui francez, Emmanuel Macron, descriindu-i „suferința extrem de violentă” și cerând permisiunea de a muri „cu demnitate”. Președintele Macron a declarat că a fost „mișcat” de scrisoare, dar nu a putut accepta cererea de eutanasiere, deoarece „se află în afara legii”.

“Dorința dvs. este să solicitați asistență activă la moarte, care nu este permisă în prezent în țara noastră”, a spus Macron.

Eutanasierea este ilegală în Franța, dar medicilor li se permite să pună pacienții cu boli terminale în sedare profundă până la moarte în circumstanțe limitate, cum ar fi atunci când moartea este iminentă.

Dl Cocq a cerut modificarea legii pentru a permite persoanelor bolnave în fază terminală să moară după cum doresc. Dar unele grupuri influente, inclusiv Biserica Catolică, se opun eutanasiei din motive morale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *