Ultima Ora! Prognoza meteo pentru 11-24 ianuarie. ANM anunță iarnă veritabilă cu zăpadă și ger cumplit

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza meteo pentru intervalul 11-24 ianuarie. Se anunță o iarnă veritabilă cu zăpadă și ger cumplit peste țara noastră.

Specialiștii din ANM avertizează că perioadele cu căderi importante de zăpadă vor alterna cu cele în care temperaturile se vor apropia de -20 de grade.

Vor fi nopți geroase în intervalul 15-20 ianuarie, zile în care și maximele se vor situa la limita gerului în majoritatea regiunilor țării.

Prognoza meteo ANM pentru 11-24 ianuarie anunță zăpadă și ger cumplit peste România

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 11 ianuarie, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vremea se va răci din 15 ianuarie în toată țara, iar până în 20 ianuarie vor fi episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade. Din peisaj nu vor lipsi căderile de zăpadă.

Prognoza meteo în Banat

În primele zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi în jur de 2 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade. În perioada 15 – 20 ianuarie, vremea va deveni rece, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii de -6…-4 grade și minime ce vor scădea până la valori în jur de -12 grade.

După acest interval este estimată o creștere de temperatură, astfel că valorile maxime vor fi, în medie, de 0 grade, iar media regională a minimelor va oscila între -8 și -5 grade. Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11…15 ianuarie, dar cu o probabilitate în creștere și după data de 19 ianuarie.

Vremea în Crișana

La începutul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi de 0…2 grade, iar a celor minime de aproximativ -3…-2 grade, caracterizând un regim termic normal pentru această perioadă. Între 15 și 20 ianuarie, vremea se va răci accentuat devenind rece, geroasă în timpul nopților, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul valorii de -5 grade și minime ce vor prezenta o medie regională de -15…-13 grade.

Procesul de încălzire estimat pentru finalul celor două săptămâni de prognoză va însemna o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 0 grade și minime în jur de -6 grade Temporar se vor semnala precipitații în perioada 11 – 15 ianuarie, dar cu o probabilitatea destul de mare și după 19 ianuarie.

Ger cumplit în Transilvania

În primele 3 zile ale intervalului se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 0…1 grad și minime în jur de -3 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în zonele depresionare. Răcirea prognozată pentru perioada 14…20 ianuarie va însemna maxime termice negative în toată regiunea, la o medie ce va oscila între -8 și -4 grade și minime sub limita gerului, în general, cuprinse între -18 și -10 grade.

Apoi, la începutul ultimei decade de ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel media temperaturilor maxime va fi de aproximativ -2 grade, iar a celor minime se va situa între -10 și -7 grade. Probabilitatea de precipitații se va menține ridicată în aproape tot intervalul, dar mai ales în prima săptămână de prognoză și după 20 ianuarie.

Frig și zăpadă în Maramureș

Temperaturile maxime în primele 3 zile ale intervalului de prognoză vor fi jur de 2 grade, iar minimele ușor negative, la o valoare medie de -3…-2 grade. Ulterior, este prognozată o răcirea accentuată a vremii, care va determina valori medii ale maximelor termice exclusiv negative de aproximativ -8 grade în intervalul, 16 – 18 ianuarie, când și nopțile vor fi geroase, cu minime, ce vor scădea sub -15 grade.

După 20 ianuarie, temperatura va fi în creștere, astfel încât media maximelor va ajunge la -2 grade, iar minimele la nivelul regiunii vor fi de -10…-8 grade. Vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare până în 14 ianuarie și la începutul ultimei decade din ianuarie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *