Tristețe pe scena filmului. Deces fulgerător din cauza Covid-19

Kaplan, născută în Buenos Aires, în 1931, într-o familie evreiască de origine rusă, a murit pe 12 noiembrie, la Geneva, unde se afla internată într-un azil pentru bătrâni.

Regizoarea a locuit în Geneva împreună cu partenerul ei, actorul şi producătorul Claude Makowski, care, diagnosticat ulterior cu Parkinson, a murit în luna august.

Nelly Kaplan a murit din cauza CORONAVIRUS

Nelly Kaplan a ajuns în Franţa din capitala argentiniană la vârsta de 22 de ani şi şi-a început cariera cinematografică în calitate de asistentă a regizorului francez Abel Gance (1889 – 1981), unul dintre pionierii filmului mut.

nelly kaplan a murit

S-a remarcat odată cu „La fiancée du pirate” (1969), care a fost selectat la Festivalul de la Veneţia şi a devenit rapid un film cult. Rolul principal a fost interpretat de Bernadette Lafont, muză a Noului Val.

Kaplan a mai regizat, între altele, „Papa, les petits bateaux…” (1971), „Charles et Lucie” (1979) şi „Plaisir d’amour” (1991), precum şi documentare despre artişti ca Pablo Picasso şi Abel Gance.

nelly kaplan a murit

În 1974 a publicat, sub pseudonimul Belén, o carte de scrieri erotice, „Mémoires d’une liseuse de draps”, care a fost interzisă de cenzura franceză.

„M-am născut pe 11 aprilie şi totul a devenit foarte complicat. Mama nu a vrut să mă recunoască, am fost recunoscută şi crescută de tatăl meu, marinar al celor şapte mări. De atunci, lumea are, pentru mine, culoarea tatălui meu, căpitanul, iar mama mea a fost marea”, scria Kaplan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *