Sunteti iubitor de ciocolată și vreți un desert rapid . Noi avem soluția. NEGRESA CU CIOCOLATA

Prajituri

NEGRESE CU CIOCOLATA

Dragilor, voi stiti foarte bine ca reteta de negresa de post troneaza cu succes de ceva timp (de mult, de fapt :P) pe blog, dar reteta de negresa cu ciocolata, simpla, sau decadenta, cu sos de ciocolata, nu.
Asta pana acum, cand, iata, va ademenesc cu aceasta negresa, in aparenta neatragatoare (am si pozat-o eu in graba, si pe acelasi coridor intunecat) dar cu un gust surprinzator, catifelat, de ciocolata.
Voi reveni zilele astea si cu alte delicioase variante, dar prima data va rog eu muuult de tot, incercati aceasta reteta de brownies, “de baza” sa zicem, foarte usor de preparat si rapida, menita sa satisfaca toate gusturile!!!

Ingrediente:

– 200 g. unt

– 150 g. ciocolata amaruie sau cu lapte

– 220 g. zahar

– 4 oua

– 120 g. faina

– 2 linguri cacao

– 2 lingurite (rase) praf de copt

– 100 g. ciocolata (alba, neagra sau cu alune) taiata bucatele

– sos de ciocolata pentru decor (optional)

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Tapetati cu hartie de copt si ungeti cu grasime (unt/margarina) o tava de copt (20×30 cm).
Topiti la bain-marie, sau la microunde, ciocolata rupta in bucatele (150 g.) impreuna cu untul.
Bateti ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa; adaugati-o apoi in crema de ciocolata si unt si amestecati usor. Incorporati faina, cacaua si praful de copt (ambele cernute) cat si bucatile de ciocolata tocate cu cutitul (100 g.). Amestecati usor, cu o spatula, pentru omogenizare.
Turnati compozitia in tava si lasati negresele in cuptor timp de 30-35 de minute.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava, apoi taiati-o bucati. Puneti negresele pe un gratar metalic, sa se raceasca complet.
Serviti-le simple sau cu sos de ciocolata!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *