Poate fi mâncată cu buzele! O excepțională ruladă de pandișpan cu cremă aerată! Dulciuri Prajituri Torturi
Să pregătim împreună această ruladă incredibil de pufoasă, fină și moale. Desertul poate trezi pofta chiar și a celor indiferenți față de dulce!
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
-4 ouă;
-80 gr de zahăr;
-1 linguriță de zahăr vanilat;
-80 gr de făină;
-1 lingură de cacao.
Pentru cremă:
-400 gr de smântână fermentată 20%;
-4 linguri de zahăr (sau zahăr pudră, care se topește mai rapid);
-10 gr de zahăr vanilat;
-1-2 pliculețe de întăritor de smântână.
Pentru decor:
-30 gr de ciocolată;
-1 linguriță de fulgi de cocos;
-6-7 fructe de călin.
MOD DE PREPARARE:
1.Începeți să mixați ouăle la viteză mică, crescând treptat viteza și adăugând zahărul și zahărul vanilat în câteva etape. Mixați timp de aproximativ 5 minute, cât să obțineți o compoziție pufoasă.
2.Cerneți făina direct în vas și amestecați atent cu spatula.
3.Transferați ½ de aluat într-un poș de patiserie, iar în aluatul rămas, adăugați cacao și amestecați. Transferați și aluatul de ciocolată într-un poș de patiserie sau o pungă de plastic, căreia îi tăiați vârful.
4.Tapetați tava cu hârtie de copt și o umpleți cu cele 2 tipuri de aluat, alternând fâșii.
5.Coaceți blatul la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 10-12 minute, în funcție de cuptor.
6.Așezați o coală de hârtie de copt pe suprafața de lucru, răsturnați blatul, îndepărtați hârtia și rulați o ruladă.
7.În vasul cu smântână, adăugați întăritorul, zahărul vanilat și zahărul. Amestecați cu mixerul timp de 2 minute, până crema devine densă.
8.După ce rulada se răcește complet, o desfaceți și o acoperiți cu cremă, păstrând liberi 1-2 cm pe margini.
9.Rulați strâns rulada, o înveliți în hârtie de copt și o lăsați pentru 20-30 de minute.
10.Decorați desertul cu ciocolată topită, fulgi de cocos și fructe de călin.