Rulada de pandișpan cu crema aerată. Buna de te lingi pe degete !!!

Poate fi mâncată cu buzele! O excepțională ruladă de pandișpan cu cremă aerată! Dulciuri Prajituri Torturi

Să pregătim împreună această ruladă incredibil de pufoasă, fină și moale. Desertul poate trezi pofta chiar și a celor indiferenți față de dulce!

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

-4 ouă;

-80 gr de zahăr;

-1 linguriță de zahăr vanilat;

-80 gr de făină;

-1 lingură de cacao.

Pentru cremă:

-400 gr de smântână fermentată 20%;

-4 linguri de zahăr (sau zahăr pudră, care se topește mai rapid);

-10 gr de zahăr vanilat;

-1-2 pliculețe de întăritor de smântână.

Pentru decor:

-30 gr de ciocolată;

-1 linguriță de fulgi de cocos;

-6-7 fructe de călin.

MOD DE PREPARARE:

1.Începeți să mixați ouăle la viteză mică, crescând treptat viteza și adăugând zahărul și zahărul vanilat în câteva etape. Mixați timp de aproximativ 5 minute, cât să obțineți o compoziție pufoasă.

2.Cerneți făina direct în vas și amestecați atent cu spatula.

3.Transferați ½ de aluat într-un poș de patiserie, iar în aluatul rămas, adăugați cacao și amestecați. Transferați și aluatul de ciocolată într-un poș de patiserie sau o pungă de plastic, căreia îi tăiați vârful.

4.Tapetați tava cu hârtie de copt și o umpleți cu cele 2 tipuri de aluat, alternând fâșii.

5.Coaceți blatul la cuptorul preîncălzit până la 180°С timp de 10-12 minute, în funcție de cuptor.

6.Așezați o coală de hârtie de copt pe suprafața de lucru, răsturnați blatul, îndepărtați hârtia și rulați o ruladă.

7.În vasul cu smântână, adăugați întăritorul, zahărul vanilat și zahărul. Amestecați cu mixerul timp de 2 minute, până crema devine densă.

8.După ce rulada se răcește complet, o desfaceți și o acoperiți cu cremă, păstrând liberi 1-2 cm pe margini.

9.Rulați strâns rulada, o înveliți în hârtie de copt și o lăsați pentru 20-30 de minute.

10.Decorați desertul cu ciocolată topită, fulgi de cocos și fructe de călin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *