Record de cazuri noi și de decese

Grupul de Comunicare Strategică a prezentat un bilanț care pune autoritățile în alertă.

A fost consemnat un nou record de cazuri noi, dar și de decese. Până acum, în România, au fost înregistrate 59.273 de cazuri de infectare cu Covid-19. Dintre persoanele care au contactat virusul provenit din China, 29.289 au fost vindecate. Totodată, 2.616 oameni testați pozitiv cu coronavirus și-au pierdut viața.

Record de cazuri noi! 1.378 de infectări cu Covid-19

Conform Grupului de Comunicare Strategică, la secțiile de terapie intensivă, se află în acest moment 446 bolnavi. Până acum, au fost efectuate, la nivelul întregii țări, 1.343.315 de teste.

În ultima zi, au fost raportate 50 de decese cauzate de coronavirus. Toate acestea sunt ale unor persoane care au prezentat comorbidități. Oamenii legii au dat, în ultimele 24 de ore, 942 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 198.050 de lei.

Situația epidemiologică, în privința românilor din străinătate

În ceea ce privește cetățenii români aflați în afara țării, au fost confirmate 5.612 de cazuri de infectare. Dintre acestea, cele mai multe infecții au avut loc în Italia, Germania, Spania, Marea Britanie și Franța.

De la izbucnirea pandemiei de coronavirus, 123 români de peste hotare și-au pierdut viața, ca urmare a contaminării cu virusul asiatic. Astfel, 31 au decedat în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia și câte unul în Suedia, Elveția, Statele Unite, Brazilia și Congo.

Pe de altă parte, 189 de români din străinătate au fost declarați vindecați. În Germania, au învins boala 159 de persoane, în Franța 18, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia și câte una în Luxemburg și Tunisia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *