Raed Arafat: „În România, nu se va face vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile”

De Andreea Archip, Luni, 16 noiembrie 2020, 21:11. Ultimul update Luni, 16 noiembrie 2020, 21:30 Prezent la conferința despre COVID-19 organizată de Camera de Comerț Româno-Elvețiană, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre noile teste rapide și despre cum va fi făcută vaccinarea în România.

În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a spus Raed Arafat la conferința „COVID-19, între mituri și adevăr. O analiză a realității”.

Participanții la conferință, majoritatea din domeniul pharma, l-au întrebat pe secretarul de stat ce vaccin va fi contractat de România, atunci când va fi disponibil. „Ce vaccinuri a contractat Uniunea Europeană, România va fi în aceeași schemă. Lucrăm împreună cu UE la această chestiune și, bineînțeles, când vaccinurile vor fi distribuite, vor fi distribuite tuturor membrilor grupului de achiziții”, a mai spus Raed Arafat.

„Așteptăm mai multe informații despre testele rapide” În ceea ce privește testarea rapidă, acesta a spus că de multe ori pacienților din România li se recomandă și testul PCR, după cel rapid, pe bază de antigen, tocmai pentru că rezultatele nu sunt la fel de sigure.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *