Raed Arafat, dispus să se vaccineze public anti-covid: ”Nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă pentru a-i convinge pe oameni”

Ne apropiem cu pași repezi de momentul sosirii în România a vaccinului anti-coronavirus. Pentru că mulți români sunt sceptici cu privire la eficiența acestuia, Raed Arafat a precizat faptul că este dispus să își facă în mod public vaccinarea, pentru a demonstra că totul este în regulă.

Raed Arafat, dispus să se vaccineze public

Șeful DSU, Raed Arafat a declarat faptul că este dispus să se vaccineze anti-covid la vedere, având în vedere faptul că mulți dintre români sunt sceptici cu privire la vaccinul care urmează să se administreze populației în primul trimestru al anului viitor. Potrivit unui studiu, în proproție de 40%, dintre români susțin că nu s-ar vaccina anti-coronavirus.

 

”Vorbim de primul trimestrul al anului viitor, atunci se va începe vaccinarea. Când va veni vaccinul, va fi anunțat, imediat ce datele se vor stabili.

Dar oamenii sunt supuși unui bombardament de informații, multe dintre ele nevalidate, iar la acest moment, prin puterea exemplului, putem arăta populației că trebuie să ne vaccinăm. Dacă asta este un mod de a convinge o mică parte de oameni, atunci nu doar eu, ci și alții ar trebui să o facă. Da, am încredere în vaccin și da mă voi vaccina la vedere, dacă trebuie. Sunt vaccinuri care sunt așteptate la nivel mondial. Toate țările membre UE vor primi același vaccin ca România”, a spus Raed Arafat într-un interviu la Antena 1.

Raed Arafat: ”60-70% din populație ar trebui să se vaccineze”

De asemenea, Raed Arafat a precizat că pentru a combate răspândirea coronavirusului printre noi, 60-70% dintre oameni ar trebui să se vaccineze, transmite medikatv.ro.

”În mod normal ar trebui să se ajungă la 60-70% din populație să se vaccineze, ca să întrerupem acest cerc vicios. Atunci riscul de transmitere scade semnificativ și protejăm și persoanele care nu se vaccinează. Noi sperăm că oamenii să se convingă! Campania va fi transparentă, colegii vor explica de ce se face și ce se face. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa oprim pandemia. Fiecare țară trebuie să ajungă la un număr de vaccinați ca să scăpăm de pandemie la nivel mondial”, a concluzionat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Klasus Iohannis a anunțat că vaccinarea românilor va începe în primăvară. Ea se va face etapizat, iar cadrele medicale și persoanele grav infectate vor avea prioritate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *