Raed Arafat despre campania de vaccinare și carantinare. La ce măsuri să ne așteptăm de sărbători

Raed Arafat a discutat despre campania națională de vaccinare care va începe în curând și despre posibilele măsuri de restricție din perioada sărbătorilor.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a intervenit în direct vineri la Realitatea Plus și a oferit mai multe detalii despre strategiile sanitare pentru perioada următoare, un posibil lockdown după sărbători, redeschiderea piețelor, redeschiderea școlilor, desfășurarea slujbelor religioase și alte aspecte de interes ridicat pentru români.

Arafat a îndemnat românii să continue respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului și a răspuns la cele mai mari îngrijorări legate de perioada următoare.

Totodată, șeful DSU a spus în ce măsură consideră că starea de alertă va fi prelungită de către guvern și ce reguli vor trebui să respecte cei care vor merge la piețele care se vor redeschide zilele următoare.

Raed Arafat: “Dacă ne infectăm, rămânem cu sechele și putem deveni o cifră printre persoanele care își pierd viața”

“Dacă ne înfectăm, rămânem cu sechele și devenim o cifră printre persoanele care își pierd viața sau ne infectăm și îi infectăm pe alții dragi noi care pot să rămâna cu sechele sau își pot pierde viața. Poate oamenii s-au plictisit să audă asta, dar asta e realitatea.

Tot ce pot să fac din poziția mea e să repet aceste lucruri până când oamenii ajung să le asculte. Cine vrea să le înțeleagă și să le aplice, va fi în favoarea lui”, a declarat Raed Arafat la Realitatea Plus.

Arafat: “Strategia de vaccinare depinde de populație”

“Este un scenariu real pentru primele 6 luni să avem populația vaccinată?”

“Vedeți, colegii care lucrează la Comitetul de Vaccinare include reprezentanți ai mai multor instituții, MAI, MS și aici este un efort conjugat foarte mare pentru realizarea vaccinării în masă. Exercițiul este realizabil, sunt sigur că colegii și-au făcut calculele și analizele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *