Prima reacție a brancardierului de la Spitalul „Victor Babeș”, care a detubat o pacientă COVID. Anchetatorii nu exclud că a făcut-o intenționat

Brancardierul care a provocat moartea unei paciente Covid-19, după ce a deconectat-o de la aparate, a fost audiat. Ce le-a spus anchetatorilor.

Brancardierul care a detubat o pacientă internată la secția de terapie intensivă de la Spitalul COVID „Victor Babeş” din Capitală este considerat suspect și a fost audiat noaptea trecută. Bărbatul susține că regretă eroarea comisă.

Bărbatul a fost audiat joi seară și era șocat, pentru că nu își explică ce s-a întâmplat. I s-a făcut etilotestul, în urma căruia a rezultat că nu consumase alcool. Mai mult, brancardierul le-a spus anchetatorilor că nu l-ar fi pus nimeni să facă procedura de extubare, precizând că a acționat din proprie inițiativă. Potrivit informațiilor obținute de ȘtirileProTV.ro, în același salon se mai afla și o pacientă decedată. 

Patru brancardieri au fost trimiși să ducă trupul la morgă, însă primul care a ajuns în salon a fost suspectul, care a început să deconecteze pacienta în viață de la dispozitive medicale. Victima, în vârstă de 65 de ani, internată de 3 săptămâni, nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Control la spitalul „Victor Babeș” din Capitală

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la spital pentru a stabili cum s-a întâmplat tragedia. Ancheta va fi preluată de procurorii de la Parchetul Capitalei, deoarece este un caz complicat și sensibil.

 

„Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. În cauza, un bărbat de 58 de ani, angajat al unității spitalicești (brancardier) are calitatea de suspect”, a transmis, vineri, Poliția Capitalei.

Inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din București.

„Este o prima evaluare și, în funcție de cele constatate, vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților ministerului”, spune Tătaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *