Pfizer și BioNTech au depus actele pentru autorizație de urgență în SUA a vaccinului anti-COVID. „O zi istorică”

Companiile Pfizer și BioNTech au depus, vineri, la Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA, documentele pentru obținerea autorizației de utilizare de urgență a vaccinului anti-COVID pe care l-au dezvoltat, conform CNN.

Acesta este primul vaccin împotriva noului coronavirus pentru care se solicită autorizație de reglementare în Statele Unite ale Americii. „Este o mare mândrie și bucurie și chiar o ușurare că pot să spun că solicitarea noastră pentru vaccinul anti-COVID este acum în mâinile FDA”, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla. „Aceasta este o zi istorică! O zi istorică pentru știință și pentru noi toți. Au fost necesare doar 248 de zile pentru a ajunge din ziua în care am anunțat planurile noastre de a colabora cu BioNTech până în ziua depunerii solicitării la FDA. Am lucrat cu o viteză extraordinară în programul nostru de dezvoltare clinică, menținându-ne tot timpul accentul pe siguranță”, a mai spus acesta.

 

FDA: Încrederea oamenilor se câștigă prin transparență și dialog Potrivit CNN, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a anunțat, vineri, că a programat în 10 decembrie o ședință a grupului său consultativ extern ca să discute despre cererea Pfizer și BioNTech pentru autorizarea utilizării de urgență a vaccinului împotriva COVID-19. „FDA recunoaște că transparența și dialogul sunt esențiale pentru ca publicul să aibă încredere în vaccinurile anti-COVID. Deși nu putem spune cât de mult va dura revizuirea FDA, vom face acest lucru cât mai rapid posibil, într-o manieră temeinică și bazată pe știință, astfel încât să putem ajuta la punerea la dispoziție a unui vaccin pe care poporul american îl merită cât mai curând posibil”, a declarat comisarul FDA, dr. Stephen Hahn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *