O fetiță de 13 ani din Filipine, obligată să se mărite cu un bărbat de 48 de ani. UNICEF: 726.000 de copii căsătoriți în această țară 

Nunta a avut loc luna trecută în orașul Mamasapano, Filipine: Asnaira Pamansag Mugaling, 13 ani, a fost declarată a cincea soție a lui Abdulrazak Ampatuan, 48 de ani, informează ziarul german Bild.
O fetiță de 13 ani din Filipine, obligată să se mărite cu un bărbat de 48 de ani. UNICEF: 726.000 de copii căsătoriți în această țară 

Imaginile îl arată pe bărbat sărutând fetița pe obraz. Invitații îi înconjoară pe cei doi, se văd persoană care imortalizează momentul cu telefoanele inteligente, iar Asnaira se uită timid în pământ. Acum, fetița va trebui să aibă grijă de gospodărie și de copiii soțului ei din căsătoriile anterioare. Care sunt de vârsta ei! „O să învăț și să gătesc”, a spus ea, potrivit The Sun.

 

„Când Asnaira va avea 20 de ani, atunci va fi pregătită să rămână însărcinată”, a transmis bărbatul.

Potrivit organizației Plan International, copiii care cresc în sărăcie în țara insulară din Asia de Sud-Est sunt adesea obligați să se căsătorească. Astfel de ceremonii au loc în sudul musulman al țării, dar sunt o practică obișnuită în alte regiuni rurale din Filipine. Organizația Girls Not Brides notează că 15% dintre femeile din Filipine se mărită înainte de a împlini 18 ani.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *