Noi reguli pentru romanii care merg in Germania: Obligatoriu test COVID negativ

Incepand cu data de 11 ianuarie, toate persoanele care intra in Germania si vin din “zonele de risc”, inclusiv Romania, oricand in ultimele 10 zile, trebuie sa aiba un test COVID negativ.

Cei care nu prezinta un astfel de test, sunt obligati sa il faca in Germania, imediat ce intra in tara.

Conform unui comunicat al MAE, in cazul efectuarii testului anterior intrarii in Republica Federala Germania, testul trebuie sa fi fost efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii pe teritoriul german, iar certificatul care atesta rezultatul negativ trebuie sa fie redactat in limbile germana sau engleza.

MAE reaminteste ca persoanele care sosesc in Republica Federala Germania sunt obligate sa se deplaseze direct la domiciliu sau in alte spatii de cazare adecvate, in vederea autoizolarii (carantina) pentru o perioada de 10 zile de la sosire.

Respectarea obligatiei de carantina este verificata de autoritatile de land atat aleatoriu, cat si in cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Citeste si articolul :   Mircea Lucescu si sotia sa, testati pentru noul virus: “Ma asteptam”

Masura carantinei poate fi suspendata mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai daca este efectuat un al doilea test, incepand cu a 5-a zi dupa intrarea in Germania si doar de la momentul comunicarii unui rezultat negativ al noii testari pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2. Mai multe informatii pot fi obtinute prin apelarea liniei telefonice dedicate – 116 117.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda informarea temeinica anterior deplasarii si consultarea eventualelor masuri de ultim moment sau masuri specifice adoptate de landul de destinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *