Medicamentul care ucide covid-19 în 48 de ore. Este ieftin și pe piață din 1975

Deşi toată lumea vorbeşte despre vaccinul împotriva coronavirusului, cercetătorii au făcut o descoperire uluitoare.

Aceştia au aflat care este medicamentul care ucide covid-19 în 48 de ore. Este ieftin și pe piață din 1975.

Un medicament ieftin luptă eficient împotriva COVID-19

Într-un moment în care întreaga omenire se concentrează asupra vaccinului care ne va proteja de temutul virus, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au descoperit medicamentul care ucide covid-19 în doar 48 de ore, în condiţii de laborator.

Mai mult, este ieftin şi se găseşte pe piaţă încă din 1975. Mai exact, este vorba despre Ivermectina.

Pastila este, de fapt, un antiparazit folosit pentru a scăpa de scabie sau păduchi, iar studiile în vitro au arătat eficienţă şi împotriva virusului Zika. Mai mult, este considerată una dintre cele mai sigure de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, scriu cei de la Mediafax. O altă denumire a Ivermeticinei este Stromectol.

Specialiştii australieni au precizat că o singură doză din acest medicament a reuşit să stopeze răspândirea SARS-COV-2 într-o cultură de laborator.

În ceea ce priveşte următorul pas pe care trebuie să îl facă aceştia este să afle cum acţionează Ivermectina. De asemenea, urmează să descopere care ar putea fi dozajul optim administrat oamenilor.

„Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a explicat dr. Kylie Wagstaff.

Vaccinarea împotriva coronavirusului a început şi în România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *