Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii i-au respins cererea de revizuire a condamnării

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Liviu Dragnea va rămâne în închisoare, după ce judecătorii de la Înalta Curte și Casație i-au respins, marți, cererea în care fostul lider al PSD a solicitat reviziunea condamnării de trei ani și jumătate de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC.

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Judecătorii i-au respins cererea de revizuire a condamnării

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor. Anul nou a venit cu vești proaste pentru Liviu Dragnea. Acesta va rămâne în închisoare, după ce judecătorii i-au respins cererea în care solicita reviziuirea condamnării de trei ani și jumătate. Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor.

 

Judecătorii de la Inalta Curte de Casație și Justiție au decis, marți, să-i respingă cererea lui Liviu Dragnea, în care fostul președinte al PSD a cerut revizuirea condamnării de trei ani și jumătate pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC. “Cu majoritate, respinge ca inadmisibilă cererea de revizuire formulată de revizuentul Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei penale nr.377/21.06.2018 a ICCJ – Secţia Penală pronunţată în dosarul nr.2628/1/2016. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea copiei minutei”, se arată în decizia instanţei.

Dragnea a depus cererea în luna noiembrie a anului 2020, în condițiile în care instanța supremă i-a respins alte căi de atac împotriva condamnării, și anume recurs în casație, contestație în anulare și un recurs în drept intitulat “habeas corpus”.

Deși nu a fost prezent marți în sala de judecată, acesta a fost audiat de judecători prin videoconferință. “La termenul de astăzi ne-am judecat într-o revizuire pe care a formulat-o domnul Dragnea, în speranţa, sigur, că se va admite în principiu. Suntem în prima etapă, conform dispoziţiilor Codului de procedură penală este etapa admisibilităţii în principiu. Am solicitat să fie suspendată executarea, în măsura în care instanţa va decide admiterea în principiu a cererii de revizuire (…) Domnul Dragnea a spus foarte clar că, din punctul dânsului de vedere, este în arest în baza unei decizii penale pronunţată de un complet care, aşa cum am văzut, nu a fost legal constituit şi apreciază că i se încalcă în continuare drepturile. Este singurul justiţiabil din cele peste 187 de dosare care s-au judecat la ICCJ pentru infracţiuni de corupţie căruia nu i s-a aplicat decizia CCR. Sigur, dânsul suferă foarte mult pe ideea asta şi este afectat de acest aspect”, a declarat avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani de închisoare și jumătate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *