Klaus Iohannis, şedinţă de lucru cu premierul Ciucă, Nelu Tătaru şi Raed Arafat privind gestionarea epidemiei de COVID-19

Administraţia prezidenţială a anunţat că şeful statului are programată la ora 15, la Cotroceni, o şedinţă de lucru pe tema gestionării epidemiei COVID-19 în România.

Klaus Iohannis va avea, marţi, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru pe tema gestionării epidemiei de COVID-19, la care vor participa prim-ministrul interimar Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Nelu Tataru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat Administraţia prezidenţială.

Prezent la Ambasada SUA la premierea generalului Nicolae Ciucă de către SUA, președintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că „Armata va avea un rol esențial în rolul campaniei de vaccinare și contra acestei pandemii, campanie care va debuta nu peste mult timp”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în urmă cu o săptămână, după întâlnirea pe tema gestionării pandemiei de COVID-19, că este nevoie de concentrare maximă pe aces subiect şi că în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide deja comandate.”Tocmai s-a încheiat o şedinţă de lucru pe care am avut-o cu domnul Nicolae Ciucă, prim-ministru interimar începând de astăzi, cu ministrul Sănătăţii şi cu alţi specialişti – secretarul de stat Arafat, domnul doctor Gheorghiţă, care se ocupă de campania de vaccinare. Este absolută nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei. Chiar dacă am avut alegeri, chiar dacă atenţia s-a mutat pentru puţine zile pe altceva, pandemia nu a dispărut şi chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi, putem să observăm cu uşurinţă că, de exemplu, astăzi, din păcate, am avut peste 200 de decese. Secţiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general, şi suntem hotărâţi ca toate aceste chestiuni să fie gestionate în continuare bine până când, sigur, se va forma un nou guvern şi va prelua şi va duce mai departe această gestiune”, a declarat preşedintele.

Klaus Iohannis a anunţat că sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în următoarele zile şi prin asta se va extinde capacitarta în secţiile ATI. De asemenea, în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă de teste rapide.

Preşedintele a mai anunţat şi instalarea a aproximativ 500 de concentratoare de oxigen. Klaus Iohannis a dat asigurări că rămâne în continuare conectat cu această zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *