Klaus Iohannis: România a intrat complet nepregatită într-o criză sanitară fără precedent! PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru!

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou atac la adresa PSD marți seara, într-o declarație de la Palatul Cotroceni. Șeful statului apreciază că PSD e principalul vinovat pentru dezastrul reprezentat de criza sanitară. Declarațiile vin la aproape 10 luni de la declanșarea epidemiei de coronavirus în România.

Șeful statului a lansat noi atacuri împotriva PSD și a vorbit despre adevărata „resetare” a României, a instituțiilor statului, neschimbate în cei 30 de ani ce au trecut de la Revoluție. În declarația de presă susținută de la Palatul Cotroceni, cu aproape două săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, Klaus Iohannis a acuzat PSD de corupție și incompetență, prin care au blocat constant dezvoltarea țării, rămânând „aceeași formațiune retrogradă, a baronilor roșii, tributară unui mod de a face politică pe care cetățenii nu îl mai tolerează și nu și-l mai doresc”. 

De asemenea, Klaus Iohannis a susținut că social-democrații au lăsat țara într-o reală criză, atât sanitară, cât și economică, și că România are nevoie de o schimbare a majorității parlamentare: „Pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie, în sfârșit, definitivă”.

Redăm mai jos Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis:

„A trecut, iată, un an de la alegerile prezidențiale, un an din cel de-al doilea mandat al meu de Președinte al României, un an care era destinat construirii României Normale, proiectul pentru care cetățenii mi-au acordat încrederea și votul lor.

Din păcate, pandemia de COVID-19, care a afectat radical și brutal viața oamenilor din întreaga lume, nu ne-a ocolit nici pe noi.

Astfel, pe parcursul acestui an, eforturile mele și ale Guvernului PNL s-au concentrat în special pe combaterea epidemiei de COVID-19 și pe diminuarea efectelor negative pe care aceasta le-a generat la nivel social, educațional și economic.

Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine.

Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice.

Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *