EXCLUSIV | Voluntar în faza a treia a vaccinului Pfizer împotriva COVID: „E ca și când aș lupta în război, dar e pentru o cauză mai mare” 

Un bărbat de 50 de ani, din Houston, Texas povestește pentru Libertatea ce înseamnă să fii în faza a treia de testare a vaccinului împotriva COVID dezvoltat de Pfizer. Christian Smerz a intrat în studiul clinic încă din luna august și spune că, dincolo de câteva simptome ușoare, are încredere că vaccinul este sigur și că el însuși poate fi un exemplu pentru cei care sunt sceptici în fața vaccinării.

„Am intrat în testare pe 10 august. Mi s-a făcut un control medical complet, mi-au luat analizele de sânge și am fost testat de COVID-19. A trebuit să citesc un dosar întreg cu informații despre procesul de testare: cum se va desfășura, ce conține injecția cu placebo, posibile efecte secundare, programul studiului clinic și alte lucruri. Am fost intervievat de directorul programului pentru a-mi evalua riscurile. Ei căutau oameni care riscă să fie expuși la noul coronavirus în viața de zi cu zi”, povestește Christian.
Simptome ușoare după injecție  Bărbatul povestește că în după-amiaza, după ce a primit prima injecție, a avut o stare subfebrilă, temperatură de până la 37,5 grade, iar brațul a început să-l doară. „A doua zi, brațul m-a durut mai puternic, febra slabă s-a menținut și am simțit o anumită oboseală. Dar în a treia zi, toate simptomele au dispărut.” În următoarele trei săptămâni a ținut un fel de jurnal al stării sale în aplicația de pe telefon. I s-a dat și un contact de urgență în cazul în care are probleme medicale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *