Decizie de ultimă oră! Angela Merkel îndeamnă la impunerea unor noi restricţii până la jumătatea lui ianuarie

”Numărul de contacte” între persoane ”este prea mare, iar reducerea numărului contactelor este insuficientă”, a subliniat cancelarul miercuri în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german).

Ea consideră ”justificate” propuneri ale unui grup de experţi vizând o închidere – cel mai târziu între Crăciun şi jumătatea lui ianuarie – a tuturor magazinelor nealimentare şi a şcolilor.

Merkel îndeamnă, de asemenea, la reducerea ”la minimum” a contactelor până la sărbători, evocând posibilitatea unei intrări în vacanţa şcolară mai devreme.

”Trebuie să facem totul” pentru a evita o ”creştere exponenţială” a numărului cazurilor de covid-19, a subliniat Merkel.

Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore un număr-record de 590 de decese din cauza covid-19.

Germania – salutată pentru modul în care a gestionat pandemia în primul val, în primăvară – se află în dificultate în al doilea val.

Creşterea raoidă a numărului de cazuri a fost oprită prin închiderea sectoarelor gastronomiei, culturii şi sportului la începutul lui noiembrie, însă numărul noilor contaminări zilnice stagnează la un nivel ridicat.

Astfel, Germania înregistrează zilnic aproximativ 30.000 de contaminări cu covid-19 – mai multe decât Franţa.

Iar numărul bolnavilor internaţi la terapie intensivă este considerat îngrijorător de către autorităţi.

Guvernul federal şi miniştrii-preşedinţi ai landurilor urmează să se întâlnească înainte de Crăciun pentru a discuta despre eventuale măsuri împotriva răspândirii epidemiei.

O serie de regiuni deosebit de afectate – precum Bavaria şi Saxonia – au luat-o deja înainte în acest sens. Altele sunt mai reticente faţă de o înăsprire a dispozitivului actual al restricţiilor, mai puţin strict decât în alte ţări din Europa, precum Franţa.

În pofida limitării adunărilor la cinci persoane, standurile cu vin cald, o tradiţie germană în perioada de la sfârşitul anului, se multiplică în ţară şi atrag mulţimi în exterior.

Aceste standuri cu vin fiet au devenit un vector de răspândire a virusului SARS-CoV-2, potivit autorităţilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *