Cu câți bani a rămas Victor Ponta după ce s-a ”pensionat” din politică? Fostul premier are conturile pline și mașină ”de fițe”

Victor Ponta a fost la un pas să ajungă președintele României în urmă cu 6 ani, iar acum nu a mai prins nici măcar un post în Parlament. Cu câți bani a rămas fostul premier după o carieră în politica de vârf.

Victor Ponta a anunțat că va lua o pauză în politică, după eșecul de la ultimele alegeri parlamentare. În acest timp, fostul premier va sta mai mult cu familia, așa cum el însuși spunea. A meritat efortul atâtor ani petrecuți pe prima scenă a politicii românești? Din punct de vedere financiar, cu siguranță!

Victor Ponta are rezerve serioase în bănci


Victor Ponta are în conturi, conform ultimelor declarații de avere, circa 138.000 lei, 15.000 euro și 23.000 de dolari. Daciana, soția lui Ponta, are trei conturi separate, care totalizează 150.000 euro și 6.500 lei. Victor Ponta a câștigat, anul trecut, 150.000 lei din salariul de deputat și 15.000 lei ca avocat, în vreme ce Daciana a făcut peste 80.000 euro din postura de parlamentar european. De asemenea, fostul premier a mai obținut 7.000 lei din închirierea unui imobil.

 

victor ponta, daciana
 

Ponta conduce un automobil model Mercedes din 2014, pe care l-a obținut în urma unui schimb și deține patru imobile în București și Prahova, precum și două terenuri în Prahova și Dâmbovița (peste 10.000 mp – titular Daciana Sârbu). În ultimul an, Victor Ponta a mai înstrăinat bunuri în valoare de 30.000 euro și a mai încasat 50.000 euro ca avans din vânzarea unui imobil care costă 200.000 euro

A intrat în politică acum 19 ani

Victor Ponta a intrat în politică în anul 2001, la invitația lui Adrian Năstase, căruia i-a fost asistent la catedra de Drept Internațional Public. Prima funcție pe care a ocupat-o a fost cea de șef al Corpului de Control al Guvernului. În 2003, el a devenit șef al Tineretului Social Democrat și vicepreședinte al PSD. În 2010, el a fost ales președinte al Partidului Social democrat și a format Alianța de Centru-Dreapta împreună cu PNL, partid condus la acea vreme de Crin Antonescu și cu Partidul Conservator. În 2015, el a demisionat din această funcție ca urmare a unei anchete a DNA, în urma căreia a fost achitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *