Ce se întâmplă dacă arunci ulei, păr sau clor în chiuvetă. 14 obiecte care nu trebuie aruncate în toaletă

Obisnuiesti sa arunci in WC servetelele demachiante, ata dentara sau firele de par cazute? Ar fi bine sa renunti la aceste obiceiuri, pentru ca tevile se pot infunda iremediabil sau, in cazul „fericit”, pot fi reparate de instalator cu costuri destul de piperate.
Mai mult decat atat, aruncarea anumitor obiecte in vasul de toaleta sau in chiuveta, cum ar fi uleiul alimentar uzat, este un pericol grav pentru mediu, avertizeaza specialistii.
Un singur litru de ulei ars poate polua un milion de litri de apa, cantitatea necesara unui adult sa supravietuiasca timp de 14 ani. De aceea, trebuie sa retinem ca vasul de toaleta sau chiuveta nu este un cos de gunoi in care putem arunca orice.
Lucrurile nu stau insa deloc asa cum ar trebui. Potrivit statisticilor expertilor in mediu, peste 50% din materialele aruncate in apa vasului de toaleta sunt reprezentate de prosoapele de hartie utilizate in locurile publice, urmate de 25% servetele umede pentru bebelusi, apoi prezervative, servetele demachiante, tampoane, absorbante, betisoare de urechi sau alte obiecte care mai de care mai ciudate.
Daca vrei sa protejezi planeta si sa te feresti de problemele cu scurgerea, iata ce nu ar trebui sa arunci in vasul de toaleta sau in chiuveta.
Textura acestor servetele de hartie este diferita de cea a hartiei igienice si nu se dezintegreaza la fel de usor. Prin urmare, daca iti stergi nasul cu un servetel de hartie, arunca-l apoi la cosul de gunoi, nu in WC.
Acestea sunt una dintre principalele cauze ale infundarii scurgerii de apa, deoarece nu se dizolva in apa si, in timp, blocheaza tevile cu grasimi si alte reziduuri. In aceeasi categorie intra servetelele umede pentru bebelusi.
Latexul din care sunt confectionate prezervativele poate cauza probleme majore ale scurgerii de apa, deoarece nu este un material biodegradabil. Pe langa asta, prezervativele sunt si „greu de ucis”, in sensul ca nici macar apa nu le poate trage din prima din vasul de toaleta.
Daca nu vrei sa te afli ulterior intr-o situatie stanjenitoare, impatureste prezervativul folosit intr-un prosop de hartie si arunca-l la cosul de gunoi.
Tampoane si absorbante, produsele de igiena intima precum; absorbantele si tampoanele nu au ce cauta in vasul de toaleta. Acestea se arunca doar la cosul de gunoi, impaturite in folia in care sunt ambalate! Astfel de obiecte infunda rapid tevile. La fel se intampla si cu scutecele pentru copii care, pe deasupra, isi pot mari considerabil volumul in combinatie cu apa, favorizand aparitia unei inundatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *