CDC a descoperit un nou virus periculos în Bolivia. Se transmite de la om la om și provoacă febră hemoragică

Specialiștii spun că doi pacienți au transmis virusul Chapare către doi lucrători sanitari în capitala Boliviei, La Paz. Unul dintre pacienți, dar și cei doi medici au murit, ulterior. Până acum, doar o mică epidemie a acestui virus periculos a fost documentat, în regiunea Chapare la aproximativ 600 de kilometri de La Paz, în 2004.

Doi medici au murit în urma infectării cu acest virus

„Am confirmat că un tânăr rezident, medic ambulanțier și un gastroenterolog au contractat virusul după mai multe contacte cu pacienți bolnavi. Doi dintre medici au murit. Credem că virusul se transmite prin contactul cu mai multe fluide corporale”, a declarat Catilin Cossaboom, epidemiolog în cadrul diviziei pentru patogeni și patologii a CDC.

Virusul, ai cărui purtători ar putea fi șobolanii, a făcut transmisia la om de la aceste rozătoare. În general, virusurile care se transmit doar prin fluide corporale sunt mai ușor de controlat decât cele care provoacă afecțiuni respiratorii, precum SARS-CoV-2.

Citeste si: Angela Merkel vrea măsuri mai stricte: “Situația cu privire la pandemia de coronavirus rămâne foarte gravă”

Noul virus provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor

Cossaboom a mai spus că noul virus provoacă febră, dureri abdominale, vomă, sângerări ale gingiilor, urticarie și dureri în spatele ochilor. Având în vedere cantitatea limitată de informații în ce îl privește, nu există încă tratament specific, așa că pacienților nu le poate fi acordată decât îngrijire de bază.

Luni, în cadrul conferinței anuale a Societății Americane de Medicină și Igienă Tropicală au fost prezentate descoperirile, iar cercetătorii spun că este posibil ca virusul să fi circulat deja de ceva ani fără să fie detectat și că poate fi ușor diagnosticat greșit drept febră Denga, un virus cu simptome similare.

Sursa: Digi24

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *