Carantină totală de vineri, 20 noiembrie! Românii din aceste localități au nevoie de declarație de acum

Vor intra în carantină totală de vineri, 20 noiembrie. Două localități se află pe lista neagră. Având în vedere că locuitorii din aceste zone lucrează în Capitală, vor fi nevoiți să completeze declarația pe propria răspundere.

Este vorba despre comunele Berceni şi Clinceni. Conform propunerii înaintate de DSP Ilfov, acestea ar trebui să intre în carantină de vineri. Trebuie menționat că medicii de la DSP au înaintat propunerile către autorităţile judeţene după ce în aceste localităţi rata de infectare cu infamul coronavirus a depăşit 10 la mia de locuitori, 

Număr îngrijorător de cazuri

Una din trei localităţi din Ilfov ar trebui să intre în carantină din cauza numărului îngrijorător de cazuri de contaminare. Trebuie menționat că rata de infectare depăşeşte 9 la mie în peste zece localităţi.

DSP a propus izolarea a 11 localităţi din Ilfov, printre care Berceni, Popeşti-Leordeni, Otopeni, Bragadiru şi Chiajna. Medicii de la INSP explică faptul că măsura nu ar avea rezultatul dorit.

Conform acestora, carantina nu ar limita circulaţia celor care s-ar deplasa oricum în interes de serviciu, doar din Berceni fiind estimată deplasarea zilnică a aproximativ două mii de persoane.

Clinceni este a doua comună din judeţ în care se înregistrează cele mai multe îmbolnăviri. În acest loc, rata de infectare depăşeşte 10 la mia de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Ilfov urmează să decidă în zilele următoare măsurile care vor fi impuse în aceste localităţi. Trebuie menționat că se vor consulta cu autorităţile din Bucureşti înainte de a lua această decizie. Până acum, Ciorogârla este singura localitate din Ilfov care a fost izolată. Măsura se menţine până în data de 26 noiembrie.

 

Cea mai bună soluție pentru a combate pandemia

Potrivi AFP, Comisia Europeană a recomandat miercuri statelor membre ale Uniunii Europene să folosească teste rapide pentru depistarea cazurilor de COVID-19 atunci când nu pot fi realizate teste Real Time PCR şi să-şi recunoască reciproc rezultatele testelor, informează agerpres.

Mai exact, cele 27 de state membre ”sunt încurajate să efectueze teste antigen rapide, în plus faţă de testele RT-PCR, pentru a îngrădi răspândirea virusului, pentru a detecta infectările şi a limita măsurile de izolare şi carantină”, afirmă într-un comunicat executivul comunitar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *