Calendar 31 decembrie 2020. Ce rugăciune se rostește și cui îi spunem „La mulți ani”

Calendar 31 decembrie 2020. Este mare sărbătoare pentru toți creștinii în această zi, căci are loc pomenirea Sfintei Cuvioase Melania Romana.

 

Calendar 31 decembrie 2020. Cine a fost Sfânta Cuvioasă Melania Romana

Sfânta Cuvioasă Melania Romana l-a descoperit pe Dumnezeu de când era mică, astfel că ea dorea să rămână fecioară. Pe când avea doar 14 ani, părinții ei doreau să o căsătorească și chiar au găsit un tânăr în vârstă de 17 ani care să o ia de soție. Apelian, căci acesta era numele lui i-a devenit soț Melaniei.

 

Aceasta s-a rugat de el încontinuu să o lase să își păstreze curăția trupului, însă acesta nu a vrut pentru că dorea un moștenitor. El i-a promis Melaniei că după primul copil vor trăi în curăție, dar nu s-a ținut de cuvânt și a dorit și al doilea copil. Acesta a murit după ce a fost botezat. Atunci, Apelian și-a ținut promisiunea. Ei au început să trăiască o viață frumoasă, călătorind și aflând cuvântul lui Dumnezeu.

Calendar 31 decembrie 2020. Ce rugăciune se rostește

Întru tine, maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip; că, luând crucea, ai urmat lui Hristos; şi lucrând, ai învăţat să nu se uite la trup, căci este trecător; ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioasă Maică Melania, duhul tău.

Condacul Sfintei Cuvioase Melania Romana

Glasul al 4-lea

Cel ce Te-ai înălţat pre Cruce de bunăvoie, poporului Tău celui nou numit cu numele Tău, îndurările Tale dăruieşte-i, Hristoase Dumnezeule. Veseleşte cu puterea Ta pre binecredincioşii creştini, dăruindu-le lor biruinţă asupra celor potrivnici, având ajutorul Tău armă de pace, nebiruită biruinţă.

Luminându-ţi-se sufletul cu Luminările Celui Ce ne-a Strălu­cit nouă din Fecioara, ai stră­lucit în fapte bune, ceea ce eşti vrednică de laudă. Că împăr­ţind pe pământ avuţia cea stricăcioasă, ai îngrămădit comoară de avuţie cerească şi în sihăs­trie ai strălucit lămurit. Pentru aceasta cu dragoste te cinstim pe tine, Preacuvioasă Melania.

Calendar 31 decembrie 2020. Ce alți sfinți sunt sărbătoriți
Tot la această dată, mai sunt sărbătoriți și alți sfinți. Este vorba despre:

Sfântul Zotic, hrănitorul de orfani;

Sfântul Ghelasie;

Sfintele zece fecioare cele din Nicomidia;

Sfânta Muceniţă Olimpiodora;

Sfântul Gaiu;

Sfânta Muceniţă Nemia;

Sfântul Mucenic Vusiride;

Te-ar putea interesa și:
Bilanț COVID-19, 31 decembrie! Câte cazuri au fost înregistrate în ultima zi a anului
Doliu în fotbalul românesc. LPF a anunțat decesul
ULTIMA ORĂ | Gigi Becali, lovitura începutului de an:15 milioane de euro puse pe masă!…
Otrava care ne intoxică organismul în fiecare zi, fără să știm! Renumitul medic Alin Scarlat…
Alimentul miraculos care scoate grasimea din sange. Trebuie neaparat sa il ai in casa
Sfântul Mucenic Gaudentie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *