Bucureștenii, în alertă! Capitala se află în pragul carantinei, după un nou record de infectări

Situația din Capitală nu este deloc încurajatoare, iar acest lucru este dovedit de noile cifre care indică cazurile de coronavrus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1946 de cazuri noi doar în București. Secțiile de la ATI sunt pline, pacienții stau in condiții greu de suportat, iar situația pare să fie din ce în ce mai gravă. Bucureștenii încearcă să vină cu propuneri pentru a putea scădea răspândirea virusului, una dintre ele fiind limitarea numarului de cărucioare din supermarket, unde este mereu aglomerat.

„Vor fi cozi mai mari, dar in magazin trebuie sa intre doar cei care fac cumpărături, restul ii asteptam afara, cel mai bine! Ar trebui să facem cumva să cumpăram cat mai mult o data!”, a declarat un bucureștean, pentru Știrile Kanal D.

Frica de un lockdown care ar putea fi introdus în București continuă să se facă simțita printre cetățeni. Chiar dacă președintele Klaus Iohannis a declarat că nu se pune problema introducerii unei carantine dupa alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, noile cifre îl contrazic. Bucureștiul a ajuns pe locul doi, la nivel național, cu o rată de infectare de aproape 7 la mia de locuitori. Zece localități de langa Bucureștiul se află în continuare în carantină: Otopeni, Corbeanca, Popești Leordeni, comuna Berceni, Clinceni, Bragadiru, Chiajna, Dobroiești, Măgurele și Mogoșoaia.

Politicianul Vlad Voiculescu susține că varianta unui lockdown la nivelul Bucurestiului ar trebui să fie luată în considerare, în contextul actual: „Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină!”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *