Avertizare în București! Cod portocaliu de furtună în Capitală. Cod galben în mai multe județe din țară

0 4,084
loading...
loading...

Locuitorii din Capitală au avut parte de o furtună care i-a luat prin surprindere pe bucureșteni. ANM a emis la ora 18:30 o avertizare cod portocaliu de vijelie care a măturat tot Bucureștiul, după o zi cu o zăpușeală și o căldură extreme.

Cod portocaliu de furtună în București

Potrivit ANM, codul portocaliu se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelie și averse care vor cumula chiar și 25 de litri pe metru pătrat. Totodată, Bucureștiul va fi lovit și de o grindină de dimensiuni mici și medii.

Cod Portocaliu de Furtună în Capitală!

De altfel, și ISU a anunțat codul portocaliu printre sistemul național RO-Alert:

Alertă cod portocaliu furtună în București

Codul portocaliu se va epuiza la ora 19:30. Furtuna vine după ce duminică, în Capitală, a fost o zi chiar caniculară, cu temperaturi care ajungeau la umbră până la 38 de grade Celsius!

Loading...

Cod galben de furtună în alte județe ale țării

ANM a mai emis un cod galben de furtună și în județele Bacău și Vrancea. Este vorba despre localitățile din județul Bacău Onești, Moinești, Comănești, Târgu Ocna, Dărmănești, Sascut, Dofteana, Oituz, Poduri, Răcăciuni, Helegiu, Asău, Agăș, Mănăstirea Cașin, Podu Turcului, Slănic-Moldova, Berzunți, Căiuți, Livezi, Târgu Trotuș, Corbasca, Bârsănești, Pârgărești, Orbeni, Ștefan cel Mare, Glăvănești, Motoșeni, Pâncești, Urechești, Palanca, Valea Seacă, Cașin, Parava, Dealu Morii, Găiceana, Coțofănești, Huruiești, Gura Văii, Tătărăști, Buciumi, Bogdănești și din Județul Vrancea: Adjud, Păunești, Homocea, Ruginești, Câmpuri, Răcoasa, Soveja, Corbița, Boghești.

De asemenea, a fost instituit un cod galben de furtună și în Cluj, în localitățile Poieni, Mărgău, Săcuieu, Beliș și în județul Bistrița-Năsăud, la Bistrița, Năsăud, Sângeorz-Băi, Feldru, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Rebrișoara, Josenii Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Ilva Mica, Leșu, Rebra, Cetate, Poiana Ilvei. Atenționările expiră la ora 20.00. În aceste zone s-au manifestat fenomene precum căderi de grindină, averse de 25…30blitri pe metru pătrat și intensificări ale vântului.

loading...
loading...
loading...

Leave A Reply

Your email address will not be published.