Anunțul important făcut de Ludovic Orban. Când se vor redeschide școlile

Premierul României Ludovic Orban a anunțat că s-a luat o decizie referitoare la redeschiderea școlilor. În urmă cu ceva timp, când a început noul an școlar, autoritățile au decis să închidă toate școlile din țară, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus.

Anunțul important făcut de Ludovic Orban. Când se vor redeschide școlile

În urmă cu ceva timp, autoritățile au luat decizia de a închide toate școlile din România, după ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut considerabil. Acum toți elevii din țară fac cursuri online și se întreabă când vor face cursurile față în față. Elevii i-au criticat pe cei de la putere, deoarece învățământul online nu se compară cu cel făcut la școală. De asemenea, pentru că există copii care nu pot beneficia de tehnologie pentru a studia prin intermediul rețelelor de socializare. Cu toate astea, ministrul Educației, Monica Anisie și ministrul Ludovic Orban nu au dat niciun semne cu privire la mersul la școală. Recent, premierul României, Ludovic Orban a anunțat că s-au luat decizii referitoare la redeschiderea școlilor.  Potrivit acestuia, pentru că situația este una din ce în ce mai îngrijorătoare, iar spitalele sunt absolut pline și medicii sunt epuizați, dar și pentru că românii nu pot beneficia încă de un vaccin anti-covid19, momentan copiii nu se vor întoarce la școală.

 

Până la o scădere semnificativă a numărului de infectări, învățământul se va desfășura online. Am fost criticați și când le-am păstrat deschise și când le-am închis. Aproape toate țările care au păstrat deschise școlile, între timp le-au închis. Sigur că elevii nu dezvoltă forme severe, în școală riscul de transmitere e mai mic, dar deschiderea școlilor presupune aglomerație, o serie de alte activități legate de mersul la școală, care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe elevi, pe părinți și bunici, am decis să păstrăm școlile închise”, a spus Ludovic Orban.

Conform ministrului, nu școala în sine crește numărul de cazuri de coronavirus, ci mersul la școală, pentru că orașele se aglomerează. Declarațiile ministrului vin după ce directorul OMS, Hans KlugeAcesta a declarat că nu școlile online face ca o generație întreagă să piardă o parte din educație, și că școlile sunt marile focare de transmitere a virusului ucigaș din China.”Nu există motive să spunem că şcolile sunt unul din vectorii principali de transmitere. Trebuie să ţinem şcolile deschise până la capăt pentru că nu ne putem permite o generaţie pierdută din cauza COVID-19”, a spus Hans Kluge.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *