Alexandru Rafila prevede carantinarea totală a țării după alegerile parlamentare. Oficialul îl contrazice pe Ludovic Orban: ”Scăderea actuală nu este reală”

Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, ce vor avea loc pe data de 6 decembrie, Alexandru Rafila iese la rampă și susține că imediat după această dată, el prevede o nouă carantinare totală a țării. În aceste condiții, oficialul îl contrazice pe Ludovic Orban.

După ce numărul infectărilor raportat zilnic de Grupul de Comunicare Stratageică a scăzut simțitor de la pragul de 10.000 de persoane bolnave cu noul coronavirus în 24 de ore la 4.916 de cazuri noi, cei de la putere ies public și vorbesc despre situația epidemiologică din țară.

După o asemenea diferență, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit public și și-a spus propria variantă.

Alexandru Rafila spune că ne așteaptă o carantină totală după șase decembrie

Politicianul susține că această scădere este doar pentru a încuraja oamenii să iasă la vot, ca mai apoi, după data de șase decembrie, autoritățile să declare, din nou, ca în primăvara acestui an, carantină totală.

Declarațiile lui Rafila, spune el, se bazează pe faptul că, deși numărul îmbolnăvirilor zilnice a scăzut dintr-odată, asta pentru că testările au scăzut cu până la 60%, în spitale situația rămâne în continuare una tragică. Multe unități spitalicești sunt aproape de colaps, iar medicii din prima linie lucrează până la epuizare.

„În funcție de situația epidemiologică putem aprecia dacă trebuie introdusă carantina. Trebuie corelată cu realitatea, nu cu ce ne imaginăm noi.

Scăderea actuală nu este reală. Testările s-au redus cu 60 la sută, numărul de cazuri la fel, dar spitalele sunt supraaglomerate, mortalitatea în creștere. Ce se întâmplă în spitale este evident rezulatul unei conjuncturi de moment”, spune reprezentantul României la OMS.

Mai mult decât atât, Alexandru Rafila subliniază faptul că această ”falsă scădere”, dar și mersul la votare vor face ca peste zece zile să aveam o situație tragică la nivel național, ceea ce ar putea duce la un lockdown, pe care Ludovic Orban îl neagă cu vehemență.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *