Alex Ţandura, înmormântat de Crăciun. Tânărul student medicinist din Iaşi a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Alex Ţandura, tânărul student medicinist din Iaşi care a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a fost înmormântat în a doua zi de Crăciun. Băiatul de 20 de ani a fost condus pe ultimul drum de familie, colegi şi prieteni.

În urmă cu patru zile, pe 22 decembrie, Societatea Studenților Mediciniști Iași anunţa că Alex Ţandura, voluntar în prima linie în lupta împotriva Covid-19, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Tânărul de 20 de ani, care era student la Asistență Medicală Generală în cadrul UMF Iași, a fost internat timp de aproape două săptămâni la secția ATI a spitalului Sfântul Spiridon, ventilat mecanic pentru Covid care, în evoluție s-a negativat, dar a avut și alte patologii asociate.

În ciuda eforturilor medicilor, Alex nu a mai putut fi salvat.

“Societatea Studenților Mediciniști Iași este profund îndurerată, întrucât Alex Țandura, colegul nostru în vârstă de doar 20 ani, a pierdut astăzi lupta cu COVID-19 și a plecat prea devreme dintre noi.

Acesta era unul dintre cei mai activi voluntari ai Departamentului de Medicină de Urgență (U.P.U. – SMURD) din cadrul SSMI și student la Asistență Medicală Generală, UMF Iași.
Urăm sincere condoleanțe familiei și tuturor celor apropiați și mult curaj pentru a înfrunta aceste momente! Drum lin, Alex!”, a fost anunţul făcut pe Facebook de SSMI.

Au urmat zeci de mesaje de condoleanţe transmise familiei de colegii şi prietenii tânărului. Cu toţii au deplâns moartea prematură a lui Alex.

Dinu A.: “O tu… medic iscusit
Ai fost tare sufletis
Dumnezeu te-a chemat la El
Fincă ai fost băiat fidel
Pe pacienți tu i-ai SALVAT
De la acest virus blestemat
Dumnezeu să-ți de-a în cer sănătate
Har și multă prosperitate
Dumnezeu să te odihnească-n pace my friend!!!”.

Andreea C. : “Mai aveai atatea de facut….si le ai fi facut cu toata dăruirea, dar Dumnezeu a decis să i fii alaturi, odihnește te in pace!”.

Carmen H.: “Vreau sa cred ca e o gluma, vreau sa continuam sa mergem la petreceri, vreau să-ți mai aud rasul..vreau să-mi mai faci parul..vreau sa..fii înapoi..Iartă-ma ca n-am putut sa fac nimic pentru tine!”.

Razvan MT: “Nu exista cuvinte care sa descrie aceasta durere, inca un soldat cazut la datorie, un soldat mult prea tanar pentru acest razboi cu virusul care nu iarta. A riscat, pentru a salva vieti, un om cu o dragoste nemarginita pentru oameni, am incredere ca vei salva in continuare vieti acolo sus printre ingeri, drum bun prieten drag”.

Alex Țandura, înmormântat în a doua zi de Crăciun

Astăzi, în a doua zi de Crăciun, Alex Ţandura a fost condus pe ultimul drum.

Potrivit unui anunţ făcut pe Facebook de sora tânărului, înmormântarea a avut loc la Cimitirul Eternitatea din Iași.

“Dragi rude, prieteni, colegi, profesori, doctori mentori care l- ați iubit și l- ați ghidat în viața, ajutandu-i destinul pe care și l-a dorit de mic copil, de a salva vieți, de a fi student la UMF Grigore T. Popa Iași, voluntar SMURD UPU Iași de la vârsta de 16 ani, printre suflete care aveau nevoie de îngrijirea voastră să ii salvati.

Cod roșu: Dumnezeu L- a solicitat printru un apel de urgență, iar Alex s-a prezentat în Gardă!”, a scris Gina Ţandura pe Facebook.

Alex Ţandura era unicul fiu al familiei.

Tânărul de 20 de ani mai avea trei surori: Gina, Roxana si Loredana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *