O româncă a luat cel mai mare punctaj la Cambridge! “Cel mai bun rezultat din lume” Dar romanii nu distribuie asa ceva!

Transilvania College este singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge.

O elevă din ultimul an de liceu la această instituție, Maria Bega a obținut pentru unul dintre examenele finale susținute în acest an la limba franceză, diploma pentru:

“Cel mai bun rezultat din lume”, la nivelul AS cerut de Universitatea Cambridge.

Diploma Cambridge pentru cel mai bun rezultat din lume, reprezintă un certificat a performanței academice și este considerat un pașaport pentru universitățile cele mai bune din lume.

În urma acestui rezultat, eleva a primit ofertele celor mai top universități din lume, printre care se numără și St. Andrew, Nottingham, Liverpool, Cardiff, Bristol.

Cu toate acestea, Maria Bega își va continua studiile în România, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde dorește să se specializeze în Neuroștiințe Cognitive.

Eleva a susținut examene și la sociologie, business, psihologie, studii media, obținând rezultate dintre cele mai bune, printre care și unul dintre Premiile oferite de Cambridge “Top in the World” care se oferă elevilor din întreaga lume care susțin examene Cambridge la disciplinele studiate în liceu și care iau cele mai bune rezultate pe plan global la una dintre disciplinele de examen.

După ce a trăit o perioadă în Canada, alături de părinții ei, Maria s-a întors în România și dorește să rămână aici în continuare deoarece

“Acolo sistemul îți oferă mult, dar aici mă simt acasă. Aici, la Cluj, oamenii sunt altfel, sunt mai calzi”, a spus Maria.

Ruxandra Mircea este directorul consecutiv la Transilvania College și ea susține:

“Încă din primii ani la Transilvania College, Maria și-a exprimat interesul de a se implica în proiectele școlii, ca membră a echipei de ambasadori și media, dar și în activități de voluntariat, contribuind inclusiv la construirea unei case pentru o familie în proiectul Habitat for Humanity.

Este un exemplu pentru toți elevii noștri și, odată cu acest rezultat, va rămâne un reper și o sursă de inspirație pentru generațiile care îi vor urma”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *