INCREDIBIL! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu peste o bucată de carne! Rezultatul este uimitor!

Nu avem nevoie de noroc, talent sau experiență în bucătărie pentru a obține o friptura de porc fragedă și suculentă!

Avem nevoie doar de rabdare, deoarece acest tip de mâncare demonstrează cat de important este modul în care este perparată. Pentru că doar o gătire corectă va face ca preparatul din carde de porc sau de vită să se topească în gură!

Vă prezentăm în acest articolcâteva trucuri cu ajutorul cărora carnea pe care urmează să o gătiți va deveni fragedă.

Carne mai fragedă cu ajutorul bicarbonatului

Bicarbonatul de sodiu este nelipsit din bucătărie, la fel ca sarea şi piperul. Puţini ştiu, însă, ce efecte are atunci când este aplicat pe o bucată de carne, potrivit Secretele Gospodinei.

Se masează bucata de carne crudă cu bicarbonatul de sodiu, apoi se lasa la frigider trei-cinci ore. La final, se curăţă bine. Folosind acest truc, vei obţine o carne mult mai fragedă, mai notează Secretele Gospodinei. .

Folosirea bicarbonatului este recomandată în special atunci când aveți o bucată de carne mai tare, mai fibroasă, mai ațoasă, care atunci când va fi preparată termic va devein și mai tare. Cu ajutorul bicarbonatului o veți face fragedă.

Frăgezime prin congelare

Congelarea cauzează expandarea şi crăparea fibrelor musculare, rezultând în sporirea frăgezimii cărnii, potrivit unui studiu condus de Universitatea Kansas City.

Astfel, autorul studiului, cercetătorul John Unruh, susţine că secretul din spatele unei fripturi fragede este îngheţarea prealabilă a cărnii şi apoi dezgheţarea acesteia, chiar înaintea preparării acesteia.

Frăgezime prin încălzire la temperatura camerei

Potrivit specialiștilor, înainte de a prepara friptura, pregătiţi carnea. Nu puneți carnea din pachet direct in tigaie! În schimb, cel mai bine este să aşezaţi bucata de carne pe o farfurie şi lăsaţi-o acolo timp de 15 minute.

Acest lucru va permite proteinei reci să se obişnuiască cu temperatura camerei, reducând riscul de a înnegri friptura la exterior şi de a o usca sau arde, înainte ca interiorul să fie de asemenea preparat. Apoi uscaţi bucata de carne cu ajutorul unor prosoape de hârtie.

Cateva metode de fragezire:

-Prin taiere / tocare / ciocan pentru gatit

– Prin Gatire tip Slow-Cook – la foc mic, timp indelungat, apa si aburul ajuta

– Prin marinare: de exemplu cu iaurt, chefir, kiwi, otet, zeama de lamaie, otet, vin

– Prin folosirea bicarbonatului, o lingurita la 500 grame de carne

– Cu grasimea animalului sau unt adaugat la gatit – fragezeste

– Cu sucul de papaya sau ananas ce au papaina sau bromelina si degradeaza proteinele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *