Făcea scufundări și a văzut o gaură mare în apa mării. A avut curajul să se apropie și a rămas cu gura căscată, așa ceva nu s-a mai văzut! Uite ce descoperise bărbatul acolo

Marea Gaură Albastră este situată în mijlocul recifului din Belize. Locul are un diametru de 305 metri și o adâncime de 120 de metri.

Acest fenomen natural este situat în Marea Caraibelor, Mexic, la aproximativ 100 de kilometri de orașul Belize.

Marea Gaură Albastră este poziţionată în centrul recifului Lighthouse şi s-a format în timpul glaciaţiunii cuaternare, când nivelul mării era mult mai scăzut faţă de cel actual.

Analizele realizate asupra stalactitelor formate în jurul Marii Găuri Albastre demonstrează că aceasta s-a format în urmă cu 153.000 de ani. Când nivelul apei a început să crească, fosta peşteră a fost umplută cu apă.

Locul a devenit cunoscut datorită cercetătorului francez Jacques-Yves Cousteau care a explorat marea gaură albastră pentru prima dată în 1971, apoi a inclus-o în lista celor mai bune 10 locuri pentru scufundări.

Astfel, Jacques Cousteau şi-a adus nava, Calypso, în zonă pentru a descoperi adâncimea structurii.

Investigaţiile cercetătorului au dovedit că este o formaţiune carstică, calcaroasă, formată înaintea creşterii nivelului mării.

Terasele peşterii se află la adâncimi de 21, 49 de metri şi 91 de metri. Adâncimea iniţială a Marii Găuri Albastre a fost de 151 de metri.

Scafandrii pot vedea aici mai multe specii de pești de recif, cum ar fi rechinul caraibian de recif.

Ai vrea să vizitezi un asemenea loc minunat?

 

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *