Te plangi de spatiul in care locuiesti? Ar trebui sa te simti norocos! Iata cum traiesc oamenii astia… te trec fiorii – GALERIE FOTO

De multe ori, suntem uimiti si consternati deopotriva ca unii isi duc traiul in garsoniere micute, de 16-17 metri patrati, fara balcon sau spatiu de depozitare. Sunt norocosi, am putea afirma, dupa ce analizam fotografiile surprinse de Benny Lam​, un fotojurnalist american, in China.

“Sunt inca in viata, chiar daca totusi sunt deja inconjurat de patru scanduri, precum intr-un sicriu!“ – acestea au fost unele dintre cuvintele lui Benny Lam in timp ce se afla in garsonierele-sicriu.

In aceasta tara, in care demografia este mare, tot mai multi locuitori saraci ajung sa traiasca in „garsoniere-sicriu”, asa cum le denumesc jurnalistii de la „The Sun”. Nu mai e un secret ca in metropole precum Hong Kong-ul, spatiul este limitat, iar periferiile – suprapopulate.

Casele cusca au fost populare ani la rand in China, acolo ducandu-si veacul zilieri, muncitori, vanzatori ambuanti, gunoieri si nu numai. Insa, in ultimii 10 ani, numarul caselor cusca au scazut, ele fiind inlocuite de apartamentele-sicriu. Este impropriu spus apartament, insa cei care locuiesc in ele asa le considera.Un spatiu mic „transformat” in dormitor, bucatarie, baie

Aceste cutii mici de lemn, de 15 m², sunt si dormitor, bucatarie, iar pentru unii chiar si baie. Conform Societatii pentru organizatia comunitara (SoCo), se estimeaza ca aproximativ 200.000 de oameni din Hong Kong traiesc in locuinte inadecvate. Zeci de mii de apartamente-sicriu pot fi gasite in Hong Kong, orasul fiind unul dintre cele mai populate localitati de pe pamant.

Pentru a arata lumii realitatea cruda din Hong Kong, fotograful Benny Lam evidentiaza prin intermediul fotografiilor sale conditiile de viata sufocante din apartamente subdivizate ale Hong Kong-ului.

         

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *