„Am văzut un accident pe șosea, mașina se răsturnase și erau mulți oameni în jurul ei. Când m-am uitat mai atent și am văzut ce se ascundea în mulțime am alergat acolo, nu știam că voi primi cea mai importantă lecție din viața mea” Ce a descoperit acolo:

O mașină Ford cu trei pasageri mergea pe o autostradă din Ruskin, Florida, când, brusc, unul dintre cauciucuri s-a rupt.

Acest lucru l-a determinat pe șofer să piardă controlul volanului, iar automobilul s-a răsturnat pe iarba de pe margine, aterizând cu susul în jos.

Accidentul a atras atenția mai multor martori care erau și ei pe aceeași autostradă, unii au sărit în ajutor. Printre aceștia erau și Dayna Gibson și tatăl său, Dabid Lowe. Împreună oamenii au reușit să ajute pe șoferul în vârstă de 31 de ani, dar și pe un alt pasager mai tânăr, să iasă din mașină în siguranță. Odată ajunși afară, șoferul aproape în șoc a spus tuturor că fiica ei de nouă ani este blocată sub mașină.

Dayna a povestit pentru Miami Herald: ,,Ea ne-a spus că fata ei cea mai mică era sub vehicul, așa că, atunci, toți am fugit în partea cealaltă și au văzut brațul unei fetițe care ieșea de sub mașină”.

Șoferița de 31 de ani i-a implorat pe toți să o ajute pe fiica ei, și exact asta s-a și întâmplat. În loc să intre în panică, un mare grup de oameni și-au unit puterile și au ridicat mașina suficient de mult, între timp ajunsese și ambulanța, iar paramedicii au scos pe micuță de acolo.

,,Am reușit ceva care ar fi fost imposibil dacă nu ne uneam forțele, au venit oameni din toate păturile sociale, de toate etniile, nu mai conta. Mă simțeam de parcă nu era real, unii erau la costum, alții în pantaloni scurți, alții în papuci.” În total au fost peste 50 de oameni cei care au reușit să salveze trei necunoscuți.

Efortul străinilor a fost un succes total, împreună au reușit să o salveze și pe fetiță, mult mai eficient decât se așteptau paramedicii. Toate cele trei victime ale accidentului au fost duse la spital unde s-a reușit evitarea înrăutățirii stării lor.

Dayna Gibson crede că această experiență a învățat-o o lecție extrem de importantă: ,,Cred că dacă ne-am aminti mai des cât de puternici suntem atunci când lucrăm împreună, mai ales în vremurile grele, am putea realiza lucruri uimitoare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *