„Toți românii sunt hoți și mincinoși”. Un român din Irlanda, despăgubit cu 20.000 de euro într-un proces de discriminare

Un paznic român care lucrează în Irlanda a câştigat un proces de discriminare cu firma la care era angajat. Despăgubirile aferente în acest dosar au fost de 20.000 de euro, bani pe care i-a primit românul.

Acesta a decis să acţioneze în judecată un hotelier care a spus despre români că sunt „hoţi şi mincinoşi”.

Potrivit Irish Times, Ioan Florin Rusu era angajat la o firmă de securitate, Senture Security Limited. Aceasta avea contract cu un hotel din Dublin, locul unde a avut loc incidentul pe data de 16 iunie 2015.

Concediat pe motive rasiale

Hotelierul, pe care presa din Irlanda l-a numit Dl. A, despre care sursa citată precizează că obişnuia să bea şi concedia rapid oamenii, l-a jignit pe român şi l-a trimis acasă.

„Toți românii sunt hoți și mincinoși. Polițiștii români fură genți și telefoane la barul hotelului”, ar fi spus acesta.

Românul şi-a anunţat superiorul de la firmă despre cele petrecute. I s-a spus să plece acasă şi să revină cu un telefon a doua zi.

Insistenţele lui Rusu de a reveni la muncă au fost în zadar. Firma la care lucra i-a spus să nu mai revină la hotel pentru că i se va repartiza un alt obiectiv.

Totuși, românul nu a mai primit bani și nici noi sarcini din partea Senture Security, deși a telefonat de mai multe ori la firma de pază.

I s-a repartizat un contract cu o altă firmă dar acolo câştiga doar 200 de lire, bani insuficienţi pentru a rămâne în Irlanda.

Nu a renunţat la proces

Ioan Florin Rusu s-a întors între timp în România dar a decis să dea firma în judecată pentru discriminare.

A revenit în Irlanda doar pentru termenele din procesul pe care l-a şi câştigat.

În faţa judecătorului de caz, reprezentanţii firmei de securitate au recunoscut că românul avea dreptate şi au precizat că au luat măsuri pentru a-l proteja de Dl. A, care „obişnuia să bea”.

În acest caz, judecătorul i-a dat dreptate românului iar despăgubirile au fost de 20.000 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *