Cum a reuşit un primar să transforme un colţ de ţară sărac în una din cele mai frumoase comune: piscină, teatru de vară, zone de agrement…

De 27 de ani, primar al ONU din Vaslui Ofera o Lecție de Administrație asa cum .rar intalnim in Romania zilelor NOASTRE, reușind Să transforme ONU Colț de țară sărac ȘI fără PERSPECTIVA INTR-O COMUNA modernă, cu utilitati, piscina Publică, muzeu al satului, Parcuri rustice Sau de sport cu teren nocturnal.

Temistocle Diaconu (65 ani), Pădureni vasluiene Primarul comunei, Este de mai bine de onu de secol sfert version FUNCTIE, Dar locuiește version Părintească ȘI Aceeasi casă o mașină modestă favoriza. Cu Toate acestea, se mândrește cu Cea mai modernă COMUNA DIN Valui județul.

Povestea „pe viață Mențiune primarului“ İȘİ sunt de dinainte incas Inceputul 1989. Învățător de profesie, în Timpul de puroi comunismului Formatii de Bazele UNEI instrumentiști, Stejărelul, de îngrijire PARTICIPA Alături la Festivaluri DIN Tara. Principal În ani Cativa, „Stejărelul de Pădurenilor“ Si-a castigat Faima Națională ȘI internațională. Toate ieșirile de STRAINATATE version de dinainte l-au Revolutie ajutat pe Temistocle Diaconu: le ideile văzute-o Acolo Puš ce o practică Dupa ajuns la Pădureni primar.

Din ianuarie 1990, comuna Pădureni Este înfrățită cu Merdrignac (Franța) Foto Simona Voicu

Din 89 la Revoluția Prins pe învățătorul Diaconu director al Functia cultural căminului. Notorietate de îngrijire se velem l-au ADUS version postura de primar interimar, AFLI numit version FUNCTIE de Frontul Salvării Naționale de la vreme ACEA, FUNCTIE PE îngrijire, ulterior a castigat-O în Alegeri, mandat Dupa mandat, de FIECARE Dată DIN Primul tur , cu peste 80% DIN voturi.

Europa-ONU INTR adusă de Vaslui Colț

Pe lângă in Europa ieșirile avute version Perioada comunismului, Temistocle Diaconu un Avut Șansa cca IMEDIAT dupa Revolutie să fie de o vizitat o delegație UNEI Asociații franceze, Operation Villages Roumains, îngrijire Milița Satelor Împotriva distrugerii românești. În 1990, sa înfrățit Pădureni comuna cu Merdrignac, o COMUNA DIN Franța, de atunci au IAR inceput de îngrijire se schimburile interculturale mențin ȘI Astazi, ATAT cu Comunitatea DIN Franța, CAȚ ȘI cu Altele din Belgia Sau Elveția.

Edilul povestește ar Revolutie CĂ dupa FI VRUT Să închirieze-și autocare DUCA Să consătenii Europa Să viziteze, pentru un Civilizația Vedea ce înseamnă, Viața modernă. Nu un reusit, INSA o Europa izbutit să aducă la Pădureni.

Cei mai importanti Investitori DIN Pădureni comuna Sunt de Două ateliere Încălțăminte, cu 16 angajați, IAR Bugetul comunei, cu PUTIN 3 depășește de lei Milioane. Cu Toate acestea, Avans Proiecte schițate chiar de El și accesând fonduri europene, Primarul Temistocle Diaconu a reusit Să realizeze Investitiile elementare pentru o asigura localnicilor o Viață civilizată, SA asfalteze Drumurile DIN COMUNA, sa amenajeze canalizare ȘI stație de eupurare, sa implementeze sistem de o Colectare selectivă deseurilor version Toate cele șapte ale comunei etc. Componente

Toate DIN COMUNA Lucrarile, lucrate o masa in Regie proprie

Cu excepția mari Lucrărilor, Toate Investitiile au Pădurenilor DIN comuna Fost realizate o masa in Regie proprie. Un serviciu înființat Primarul onu publice de gospodărie Comunala, cu 11 angajați, de îngrijire pe la cu dotat buldoexcavator, autogreder, autospeciale de AMBULANTA ȘI DIN Franța Pompieri aduse, tractor cu remorca. Sunt Primăria atelier de tâmplărie propriul, atelier mecanic ȘI GATER (pentru Taiat lemne). Angajații acestui serviciu se ocupă tot Ce inseamna Gospodarirea comunei.


„Tor CEEA ce vedeti version COMUNA Este facut dupa cum am gânditue. Sunt onu biblioraft intreg cu schițele la Toate Investitiile DIN version COMUNA. Totul Este facutin Regie proprie, de la garduri si banci, Pană la rigole ȘI Poduri. oală Se face multe prin autogospodărire, fără fonduri europene Sau de la pomeni Guvern“, Temistocle Diaconu Sustine Primarul.

Construcții DIN vechile Perioada comunistă, ce au aparținut de PAC IAS Sau, au Fost conservate au ȘI Primit Altă Destinație ȘI DIN nicio suprafata publica o Nu terenul înstrăinată Fost. Din Contra, un cumpărat o Sau dona păstrat Domeniilor. Astfel un edilul reusit Să amenajeze version Cele șapte sate ale comunei Nu mai puțin de hectare de 15.5 spatii verzi.

De la Muzeul Satului de vara ȘI teatru, la piscina ȘI parcuri rustice

Comuna Pădureni DIN Este singura DIN ingrijire Vaslui sunt Județul PISCINA Publică. DIN afost construită fonduri proprii anul 2008 version, investiția IAR, îngrijirea sa ridicat la 120.000 de lei, în luna mai sa amortizat putin de Prepeleac ani, reușind să aducă la 260.000 lei Bugetul comunei. Intrarea 5 lei COSTA Doar Si / adult 3 lei / copii. De o Recordul Vizitatori de peste 800 Fost persoane Intr-o zi. Piscina Este dotata cu dușuri, etc. Nu o sezlonguri MOFT Fost ONU, Primarul Spune, ia venit Ideea CE ÎI Dupa Vedea pe Tinerii DIN așezat cum merg la scăldat version neamenajat iazuri. Vara, la piscina DIN Pădurenilor Nu vin doar localnicii, ci ȘI DIN împrejuri Oameni Sau DIN MUNICIPIUL Hușilor.

O piscina Fost construită anul 2008 FOTO version Simona Voicu

Principal În apropierea acesteia, pe hectar ale SASE Cele DIN zona centrala Primăriei un RESEDINTA-au satului Fost amenajate onu Lac de agrement, o Zona de Echitatie, Parcul rustic onu de agrement “Grădina amintirilor” Și de sport ONU cu teren nocturna. Principal În COMUNA Sunt de sport Trei terenuri. Terenul de sport cu Nocturna sunt TRIBUNA cu 400 de locuri ȘI Nocturna. Principal În COMUNA Este Centru ONU de îngrijire a culturii deține ONU Teatru de vara cu 1560 de locuri pe scaune, Muzeul Satului, Sala „Armonia“ Unde au loc evenimente pentru tineri (Discoteca), Biblioteca Comunala, onu Centru de zi de sfat după pentru școală 30 de copii aflati version dificultate.

Tinerii DIN Sunt îndemnați localitate Sa se comporte civilizat, Altfel de primesc cartonașe galbene avertisment ȘI le interzice cartonașul roșu accesul de agrement version locurile Pana la îndreptarea atitudinii. De asemenea, de cazare există Sală locuri sfat motel, cu capacitate pentru 26 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *